Urbanisme

Obres de millora al carrer Àngel Guimerà de Salt

En els últims dos anys, l’Ajuntament ha fet una inversió que supera els 250.000 euros en aquesta zona

L’actuació preveu l’ampliació de les voreres, un nou arbrat i la renovació de l’enllumenat

La racionalització del trànsit, l’ampliació de les voreres, la plantació de nou arbrat i la renovació de l’enllumenat. Són quatre dels focus en què se centraran unes obres de remodelació que es duran a terme al carrer Àngel Guimerà de Salt, en el tram comprès entre el passeig Marquès de Camps i el carrer Pacheco. L’Ajuntament iniciarà pròximament els treballs i, per informar els veïns i recollir tant la seva opinió com les aportacions, es va convocar una reunió. La trobada va tenir lloc dimarts al vespre a la sala de plens del consistori, on l’alcalde, Jordi Viñas, i el regidor de Territori, Àlex Barceló, van explicar el projecte als residents a la zona on es planteja l’actuació urbanística. Les tasques consistiran en l’eixamplament de la vorera nord d’Àngel Guimerà, entre el carrer Pacheco i el passeig Marquès de Camps, on s’igualarà l’amplada amb la ja existent entre els carrers Francesc Macià i Pacheco. En aquest trajecte s’eliminarà l’aparcament i, aprofitant l’ampliació de la vorera, s’hi col·locarà enllumenat nou i l’arbrat. A banda, la vorera sud entre la plaça dels Colors i el passeig Marquès de Camps s’ampliarà, però conservarà les places d’estacionament. L’obra servirà, a més, per renovar la xarxa d’aigua potable i l’asfaltatge del carrer.

L’alcalde va destacar que el projecte preveu la millora de la seguretat vial, amb més espai de mobilitat per als vianants. A l’indret hi haurà alguns canvis en la circulació de vehicles, ja que el tram afectat quedarà només de sortida cap a Marquès de Camps i el carrer de Joan Miró canviarà de sentit. Amb aquesta actuació es complementa la intervenció iniciada l’any passat, quan es van fer treballs de millora de la vorera d’Àngel Guimerà, entre els carrers Pacheco i Picasso. Aquest tall presentava un carril lateral per a cotxes i una mitjana central que el separava del carril principal. L’actuació, que va englobar uns 1.600 m², va suposar l’enderroc de la mitjana, l’ampliació de la vorera de l’espai sud del carrer, aparcaments en bateria que van reemplaçar els que hi havia en línia, la substitució de l’arbrat i la seva recol·locació a més distància de les façanes. Per això, la inversió total de l’Ajuntament de Salt al carrer Àngel Guimerà els darrers dos anys superarà els 250.000 euros.

Intervenció destacada

Les futures obres tenen un cost de 190.000 euros. És la segona inversió més elevada que el consistori contempla per aquest any a la vila. La primera és la reforma del carrer i la plaça Pau Casals, on el pressupost dels treballs és de 450.000 euros i el projecte dels quals està previst que es posi a licitació en el tercer trimestre. Aquí també s’ampliaran els vorals, el carrer serà d’un sol nivell i al centre de la plaça hi haurà un lloc de pas.

LA FRASE

Volem consensuar l’obra que més s’adeqüi a les necessitats del barri i dels ciutadans
Jordi Viñas
alcalde de salt

LA XIFRA

190.000
euros és el cost de les obres. Es tracta de la segona inversió més elevada prevista aquest any a la vila.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona