Urbanisme

L’accés de la Font de Baix a Begur, a finals de mes

Les obres per transformar els graons en una rampa, iniciades fa deu dies, estan força avançades

Les clàssiques escales del carrer de la Font de Baix de Begur, el principal accés de vianants al nucli històric del poble des de la carretera, ja són gairebé història. Els treballs per transformar els graons en una rampa més accessible per a cadires de rodes, cotxets i carretons van arrencar fa deu dies i la previsió és que s’hagin acabat ja abans de finals de mes.

A principis d’abril ja s’havia iniciat l’altre projecte paral·lel per millorar el corriol que connecta amb la part mitjana de l’avinguda Onze de Setembre; en aquesta secció s’ha hagut de formigonar a tocar d’un talús. Tot i ser un lloc de pas sensible, els treballs han mirat de conciliar l’accés a peu dels vianants i s’ha programat l’obra entre Setmana Santa i abans de principis d’estiu.

El pressupost global de les dues intervencions volta els 76.000 euros. Els trams d’escales, amb 40 graons, són substituïts per una rampa de 59 metres de longitud subdividida en tres trams amb dos espais plans d’un metre entre ells. L’acabat serà un remolinat de formigó, raspallat i acolorit amb òxid ferrós, i s’hi instal·larà una barana. Els treballs també s’han aprofitat per millorar canalitzacions de serveis i replantejar el desguàs de les aigües pluvials.

Càmeres a les carreteres d’accés

El servei de videovigilància del municipi de Begur, que ja és operatiu i està controlat per la policia local, se centra especialment en les dues entrades principals al municipi provinents de Palafrugell. A la carretera que passa per Regencós, hi ha càmeres als dos giratoris del polígon industrial Riera d’Esclanyà i a l’entrada del poble –a l’altura del camp de futbol i al giratori Josep Pla, a tocar del cementiri–. I si es passa per la carretera d’Esclanyà, el primer control videovigilat es troba al trencall del poble i n’hi ha tres més a les interseccions de zones residencials i al giratori amb la carretera d’Aiguablava. També hi ha una càmera al nucli antic de Begur, a la plaça Esteva i Cruañas.

El regidor de Governació, Martí Aldrich, explica que el sistema es complementarà amb càmeres a l’entrada de la urbanització Ses Costes i a la deixalleria municipal. En una nova fase, l’ampliaran a entrades secundàries, com ara la platja del Racó i el camí vell de Tamariu, a més d’altres urbanitzacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona