Urbanisme

Via d’urgència per a l’obra de la plaça Tarradellas a Figueres

Els treballs es van aturar fa poc més d’un mes perquè l’empresa que els executava va fer fallida i hi va haver de renunciar

El consistori preveu que es puguin reprendre d’aquí a poques setmanes

Les obres de la plaça Josep Tarradellas de Figueres s’haurien de poder reprendre d’aquí a poques setmanes si es compleix el termini previst per l’executiu local. Aquests treballs, que ja s’havien començat, es van haver d’aturar perquè l’empresa adjudicatària, Serveis, Instal·lacions i Muntatges SA (Simsa), va fer fallida i va notificar a l’Ajuntament que renunciava a acabar-los, ara fa poc més d’un mes. Les obres s’havien adjudicat al desembre per un preu de 225.726 euros i, en el moment d’aturar-se, s’havia executat un 60% del total d’actuacions previstes. Després que l’empresa aturés les feines, la brigada municipal d’obres va assumir unes actuacions imprescindibles per adequar l’accés a alguns habitatges i també per garantir el pas de vianants i cotxes en determinats espais de la plaça.

L’actuació per la via d’urgència es va habilitar en una recent junta de govern local de l’Ajuntament, en la qual es va admetre la renúncia, fet que va permetre activar el procediment d’urgència, atès que no era possible legalment adjudicar la represa de les obres a la segona empresa del concurs d’adjudicació. Els tràmits d’adjudicació per aquesta via d’urgència són més curts i es preveu que d’aquí a poques setmanes –l’Ajuntament parlava d’un mes– els treballs ja puguin estar un altre cop en marxa.

Les transformacions previstes a la plaça tendeixen a eixamplar les voreres als espais on hi ha més problemes de trànsit. En aquesta fase de les obres estava previst l’eixamplament del tall que va del carrer Vilabertran fins al carrer Sant Roc. L’objectiu dels treballs és millorar l’accés dels turistes que arriben de l’aparcament dissuasiu del costat est i que volen accedir al centre històric.

LA XIFRA

225.726
euros
va ser el preu d’adjudicació dels treballs. Ja s’han executat un 60% de les actuacions previstes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona