Urbanisme

L’obra del parc Central de Sant Feliu arrenca aquest juny, fins a la primavera

El consistori va informar ahir veïns de l’entorn de la plaça Alabric, sobretot per l’aparcament

El projecte s’ha retardat per una línia elèctrica a l’Agglotap

L’inici de les obres del futur parc Central de Sant Feliu, el projecte que contempla la transformació de la plaça Alabric i la reordenació de les calçades i itineraris dels diversos carrers que hi conflueixen –Rufo, Dos de Maig, Girona, Creu i Sant Bonaventura– és imminent. L’alcalde, Carles Motas, ha confirmat que aquesta setmana l’empresa adjudicatària iniciarà els sondejos per ubicar les canonades i cablat de serveis a desviar aquesta setmana , i ahir a la tarda van reunir els veïns de l’àmbit per anunciar-los la previsió d’afectacions i terminis dels treballs.

Les obres, adjudicades per 1,71 milions a Construccions Rubau, s’intensificaran l’estiu pel que fa a la plaça i a la tardor s’estendran cap al carrer Dos de Maig –el punt més delicat perquè és un dels eixos principals que vertebren el trànsit de sud a nord–. Les condicions del contracte estableixen una durada màxima de 10 mesos, un cop iniciades, de manera que haurien d’estar enllestides a la pròxima primavera, per bé que Motas explicava que els terminis podrien escurçar-se.

Entre les complicacions afegides al projecte hi ha el fet que pel subsòl de la zona passen importants conduccions de llum, aigua, gas i clavegueram, de manera que la renovació i desviaments serà una de les tasques clau. La futura zona verda implicarà un punt de connexió entre les diferents parts del municipi, el Sant Feliu antic de la zona baixa i el Puig, i els sectors de Tueda i Vilartagues.

Retard per l’Agglotap

Les obres s’haurien iniciat abans, però l’execució s’ha alentit perquè les places d’aparcament d’Alabric s’havien de reubicar a l’antiga Agglotap i l’enderroc du setmanes aturat perquè cal reubicar una línia de baixa tensió d’Endesa. Finalment han arribat a un acord amb la companyia per resoldre la nova zona d’estacionament en breu. La intenció, però, és no intervenir a la plaça fins que no es desencalli l’aparcament, previsiblement entrat l’estiu.

LA XIFRA

1,71
milions
és l’import amb IVA de l’obra adjudicada del futur parc central Sant Feliu, amb un termini de deu mesos.

Trasllat de les ambulàncies i el local veïnal

A la plaça hi ha la base de l’ambulància del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) adscrita al municipi, que es reubicarà de moment a tocar dels serveis de Protecció Civil l’aparcament de l’antic tennis, a la carretera de Palamós. Les obres també impliquen l’enderroc del local que ocupava l’associació de veïns del Molí de Vent, que provisionalment es reubicarà al centre cívic i tindrà nou espai a la nau de l’Agglotap.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona