Urbanisme

Ripoll inicia aquest any el parc de la Devesa del Pla

Un cop construït es convertirà en l’espai verd i de lleure públic més important de la capital del Ripollès

S’ha de construir en quatre fases, de què la primera ja aquest mateix any

Els ripollesos ja coneixen el nou parc de la Devesa del Pla, que l’Ajuntament de Ripoll construirà per fases en quatre anualitats. De fet, s’ha dissenyat amb les aportacions de tots els veïns que en van voler fer en el marc d’un procés participatiu.

El nou parc, que està limitat pel riu Ter i per la zona urbanitzada de l’antiga Preparación Textil, tindrà, entre altres coses, dues àrees esportives a banda i banda, un espai de parc verd que s’articularà a l’entorn d’un estany artificial i els accessos pel sector del pont de Calatrava i per l’actual zona urbanitzada de la Devesa.

La primera de les fases de construcció s’executarà aquest mateix any i consistirà en la neteja de la zona, l’eliminació de rocs i del mur de formigó actual, la sembra de gespa i la neteja i la millora del parc botànic de la Devesa. La següent fase, que es durà a terme l’any vinent, preveu habilitar un circuit de milla urbana amb terra dur i fites, construir una zona de pícnic i una de jocs infantils i instal·lar diverses fonts.

La tercera fase, que es farà l’any 2020, inclou la creació d’una zona de dunes, l’accés al riu amb una passera, un amfiteatre, un parc de salut i un elevador o ascensor al pont de Calatrava. I, finalment, l’última fase, el 2021, preveu l’estany central i una pista poliesportiva.

La regidora de Convivència i Participació, Maria Dolors Vilalta, ha remarcat, en el marc d’un acte públic celebrat a la sala Tomàs Raguer del Museu Etnogràfic, la importància que el parc s’hagi dissenyat d’acord a les aportacions fetes pels ripollesos en la fase del procés participatiu celebrat l’any 2016. La tècnica de participació, Núria Perpinyà, ha recordat que aquest procés ha inclòs un qüestionari repartit a totes les llars de Ripoll, dos tallers participatius i una jornada de tancament amb les prioritats i decisions preses. En concret, van decidir que ha de ser un parc d’oci i lleure que faci de punt de trobada intergeneracional, amb preferència per al públic familiar i infantil, un espai natural amb predomini del verd i on es pugui passejar i fer esport i salut. Aquestes van ser les preferències de 252 veïns consultats en el marc d’un procés participatiu sota la fórmula del debat en família, és a dir, que l’Ajuntament va demanara als participants un debat intergeneracional previ en cadascuna de les llars.

Perpinyà també ha recordat que algunes de les propostes sorgides no podran veure la llum a causa de la normativa de l’Agencia Catalana de l’Aigua que, per exemple, prohibeix la construcció d’edificacions en zones inundables.

El director de l’àrea de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Ripoll, Josep Arimany, ha afirmat, finalment, que és una obra molt costosa i que, per tant, cal ser pacients i entendre la impossibilitat de construir-lo en una sola fase.

LES XIFRES

59
per cent
dels més de dos-cents veïns que van participar en el procés participatiu van escollir fer el nou parc.

LA DATA

2021
S’enllestiran
els treballs de construcció del nou parc si no hi ha entrebancs.
4
fases
de construcció tindrà el procés de creació de tots els espais del nou sector de la Devesa del Pla.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona