Urbanisme

El futur de les Tres Xemeneies pren forma

El procés participatiu es posarà en marxa al setembre i durarà tres mesos

Ha costat temps i paciència però finalment el dibuix del futur de l’icònic espai de les Tres Xemeneies –entre Sant Adrià de Besòs i Badalona– començarà a prendre forma a partir del mes de setembre. Serà en aquest moment que s’iniciarà el procés participatiu per planificar i ordenar aquest àmbit, un cop han acabat pràcticament els treballs d’enderroc de les antigues instal·lacions tèrmiques. El procés s’allargarà tres mesos i estarà obert a tothom qui hi vulgui participar, segons va anunciar ahir la presidenta del Consorci del Besòs, Janet Sanz, que va qualificar el procés “d’oportunitat històrica” per tal que la veu de la ciutadania tingui un pes important a l’hora de “repensar” aquest espai.

El 27 de setembre es farà la primera jornada informativa, en què s’exposarà l’estat actual dels treballs del PDU. La seguiran quatre sessions temàtiques, els dies 8, 15, 22 i 29 d’octubre. El 12 de novembre es farà una sessió de treball per analitzar la concordança i coherència de les aportacions i, finalment, al desembre s’organitzarà una última trobada per exposar conclusions. Ocupa 32 hectàrees –un 60% de les quals són en mans privades– i es debatran quatre aspectes concrets del pla director urbanístic: el futur de les Tres Xemeneies i de la sala de turbines, la connectivitat del sector amb l’entorn, la relació del nou espai amb el parc fluvial del Besòs i el model d’ordenació del front edificat. Endesa es farà càrrec del cost dels treballs per deixar en perfecte estat les xemeneies –entre 7 i 9 milions– abans de passar a ser patrimoni públic.

Les barraques de Glòries, desallotjades

La Guàrdia Urbana de Barcelona va desallotjar ahir el nucli de barraques situat al costat de la plaça de les Glòries. Serveis Socials va parlar amb 61 persones que hi pernoctaven, entre les quals hi ha tres famílies que tenen un menor cada una. La tinenta d’alcalde de Barcelona de Drets Socials, Laia Ortiz, va explicar que fa setmanes s’havia avisat totes aquestes persones del possible desallotjament i que els van oferir alternatives. Segons Ortiz, s’han fet 46 notificacions judicials de persones que han acceptat aquesta solució. Hi ha places previstes als centres de primera acollida (CPA), al Cuesb o bé en pensions, segons va detallar el consistori de la capital catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona