Urbanisme

La Jonquera ja té el carrer Major, eix principal del nucli, reurbanitzat

S’ha completat el tram que va des del CAP fins a la plaça Àrias Comellas

Han estat vuit mesos d’obres que han completat la primera fase

La primera fase de reurbanització del cèntric carrer Major de la Jonquera ja és un fet des d’aquest mes. Han estat vuit mesos d’obres amb l’eix principal de la població esbudellat des del CAP fins a la plaça Àrias Comellas. De fet, la major part de les obres ja estaven enllestides des del mes de setembre i des d’aquells dies fins fa poc s’han estat completant els acabaments i s’han instal·lat els elements de mobiliari urbà que permeten donar per tancada la reforma. Per això des de principi de mes ja és un fet que s’hagi recuperat els sentits de circulació habituals després de vuit mesos –les obres van començar a l’abril– alterats. El carrer Molí d’en Bosch, que passa pel costat del parc d’en Lloveras, que havia servit d’alternativa per entrar al poble, tornarà a ser de sentit sud.

Els treballs es van adjudicar a l’empresa Excavaciones y Pinturas SAU per un preu de 1.167.832 euros. L’objectiu final de la reurbanització era ajudar a la reactivació i dinamització d’aquest eix del nucli alhora que es guanya en seguretat, mobilitat i accessibilitat amb els nous acabats. A més a més, els treballs han servit per millorar els serveis i s’han aprofitat també per instal·lar el cablejat de fibra òptica.

El 2016 es tenien les dades i es coneixia que l’activitat comercial del carrer Major de la Jonquera era en aquell any un 30 per cent inferior a la de l’any 2000. La desaparició dels serveis de duana semblava condemnar la Jonquera a perdre protagonisme, però el fet és que anys després la població s’ha convertit en un centre comercial molt potent. La nova activitat comercial, però, es va desplaçar cap a la perifèria i el nucli antic, on hi ha el carrer Major, va perdre protagonisme.

La rehabilitació del nucli de la població, que ara ha afrontat la primera de les tres fases que hi ha previstes, ha estat una de les accions per buscar la revitalització del centre de la població.

LA XIFRA

1.167.832
euros
és el cost de la primera fase de reurbanització del carrer Major de la Jonquera

LA DATA

Abril 2018
Inici de les obres.
Els treballs per completar la primera fase s’han allargat durant vuit mesos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona