Urbanisme

Urbanisme

Un nou passeig per a Banyoles

Un cop triada la guanyadora, l’Ajuntament exposa les idees presentades al concurs de remodelació urbanística del passeig de la Indústria

Les propostes que es van presentar al concurs del projecte de remodelació urbanística del passeig de la Indústria de Banyoles s’exposen durant aquest mes a la sala d’actes de l’ajuntament, després que el consistori escollís la guanyadora, obra de l’equip de l’arquitecte local Josep Miàs. La mostra consisteix en els plànols bàsics i una breu explicació de cadascuna de les idees (en total se’n van rebre 32), excepte en el cas de les quatre que van restar com a finalistes i la guanyadora, a les quals es dedica més espai. L’exposició està servint, d’una banda, per conèixer el projecte del despatx de Miàs i, de l’altra, per comparar-la amb les competidores. Totes tenen en comú –seguint les indicacions de les bases del concurs– el fet que procuren retornar l’aspecte de passeig d’aquest vial, obert com a tal a principis del segle XX i que el 1955 es va transformar en carrer, coincidint amb el seu allargament fins a l’actual plaça dels Jurats.

Veiem que en les propostes han desaparegut les voreres, pràcticament tot es troba a un sol nivell i els arbres i el mobiliari urbà hi han guanyat presència, aconseguint d’aquesta manera crear un ambient propici per estar-s’hi i per gaudir-ne, en detriment de la circulació motoritzada. Les bicicletes, de la seva banda, hi disposen d’un carril que connecta amb el que ja existeix a l’avinguda de Mossèn Constans.

Segons les previsions de l’Ajuntament, la primera fase de la remodelació se centrarà en la zona del davant de l’ajuntament i el tram del carrer Alsius que va del passeig de la Indústria fins al Teatre Municipal. En l’avantprojecte de l’equip de Miàs s’hi dibuixen una entrada més accessible a la casa de la vila, uns arbres alineats a la banda contrària i unes plantes enfiladisses que tapen la façana cega de l’edifici consistorial. S’hi manté la característica font del centre del carrer. Aquest darrer detall és dels aspectes més comentats pels visitants, que –per la impressió treta per aquest diari– es posen d’acord sobre la conveniència de deixar aquell element allà al mig. En els pròxims mesos, els autors hauran de presentar un projecte més complet. Aleshores, se’n començarà la tramitació perquè sigui aprovat molt probablement l’any vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona