Urbanisme

Tamariu, en obres pel reforç del sanejament i la nova xarxa de pluvials

Els nous col·lectors independents, de residuals i plujanes, s’han estès pel passeig

Hi faran un segon pou per ampliar el poder de bombeig d’aigües negres

Les obres de la primera fase de la nova xarxa de sanejament al nucli de Tamariu, a Palafrugell, han avançat, les darreres setmanes, amb l’estesa dels nous col·lectors independents per separar les aigües pluvials, que es canalitzaran cap al mar, de les residuals, que van a parar al sistema de bombament que les impulsa fins a la depuradora de Castell. Els treballs, segons explica l’alcalde, Josep Piferrer, van començar passat el pont de l’octubre i, tot i que es van tornar a aturar uns dies per minimitzar molèsties per Tots Sants, es preveu que aquesta primera part quedi enllestida abans de Nadal, quan s’ha de certificar.

Aquesta primera part dels treballs és la que té més impacte, per l’obertura de grans rases. Posteriorment, però, a inici del 2019, s’abordarà la segona, més de detalls, en què caldrà modificar les connexions dels habitatges a la nova configuració i l’obertura de noves arquetes i embornals per a les plujanes. La previsió, però, és refer el paviment amb els mateixos panots.

El regidor d’Obres, Lluís Ros, també explica que està prevista l’obertura d’un nou pou de bombament d’aigües negres, al voltant de la riera, per incrementar la capacitat de la xarxa.

Les canonades independents de pluvials, que també reduiran el volum d’aigua que baixa en superfície pel carrer Riera quan plou, han de posar fi als problemes en episodis de xàfecs torrencials, quan el sistema es desbordava i les aigües fecals embrutien la platja i la zona del passeig del Mar. Les obres es van adjudicar a l’empresa Pere Giralt Sagrera per 194.707,33 euros, incloent-hi l’IVA.

LA XIFRA

194.707
euros
és el preu d’adjudicació de les dues fases del pla de millora del sanejament al nucli de Tamariu, a Palafrugell.

LA DATA

31.12.18
Abans de final d’any,
s’ha d’haver certificat la primera fase, requisit de les inversions financerament sostenibles.

Fi del sorreig i, ara, a repintar la torre a Can Mario

Aquests dies, ha acabat la fase de sorreig amb aire a pressió per sanejar la pintura envellida a la torre de Can Mario. L’operació, que s’havia suspès a l’estiu per les molèsties als veïns, s’ha acabat accelerant perquè, com que l’estructura es torna a pintar del mateix color, no cal arrencar totalment la capa vella d’esmalt. Ros diu que, les pròximes setmanes, aplicaran la nova capa de pintura i confia que, per Nadal, el BCIN torni a lluir, ja sense la bastida que l’ha mantingut tapada des d’abans de l’estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona