Urbanisme

Figueres tindrà pàrquing gratuït al camp vell de futbol

Masquef obtindrà ara el vistiplau de l’oposició que no va tenir Felip en el ple de l’agost passat, quan l’oposició li va tombar el projecte

El PSC i els ex-Unió, ara al govern, cediran en el ple de desembre

L’antic camp de futbol de l’avinguda Vilallonga de Figueres es convertirà finalment en el segon aparcament gratuït dissuasiu de la zona est de la ciutat en desencallar-se finalment el conflicte que s’havia generat en el ple del mes d’agost quan els grups majoritaris a l’oposició van tombar la iniciativa a la llavors alcaldessa de Figueres per raons diverses. L’alcalde, Jordi Masquef, ja s’ha posat en contacte amb la propietat del solar amb qui Felip ja tenia un acord per llogar-lo per portar novament el conveni de lloguer al ple per a la seva aprovació. Aquesta circumstància es produirà en el ple d’aquest mes de desembre, que es farà dijous de la setmana vinent, un endarreriment forçat precisament per la necessitat de portar a la comissió informativa d’avui l’aprovació del conveni, tràmit que faciliti l’aprovació en el ple de dijous vinent. El govern de Figueres disposarà ara dels set vots dels regidors al govern (es preveu que el regidor Josep Buixó ja disposi de l’acta), a més dels dos de Cs i els dos del PP. El PSC, per la seva banda, donarà suport a l’aprovació del conveni en el cas que el nou aparcament sigui gratuït tant per a residents com per a forasters, i s’abstindrà si es proposa la fórmula de pagament tou per a no residents, mentre sigui gratuït per als figuerencs. La plantada de l’oposició a l’agost va ser liderada per ERC, que es va oposar a l’entesa amb la propietat afirmant que “desvirtuava i pervertia l’acord dels espais buits”. Ara precisament el portaveu del PSC es desmarca d’aquell suport a ERC. “Vist que això de la comissió d’espais buits no acaba de funcionar haurem de plantejar-nos-ho”, va assegurar.

A l’antic camp de futbol del carrer del Far, els serveis tècnics de l’Ajuntament de Figueres calculen que hi cabran unes 350 places. També al vessant est de la ciutat –un pèl més al nord– l’aparcament de la carretera de Llançà permet ja aparcar-hi més de 150 cotxes de manera gratuïta.

LA XIFRA

350
places
noves de pàrquing són les que es generaran ara desencallant la iniciativa del vell camp de futbol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona