Urbanisme

El ple d’Olot fa avançar el nou carrer de Sant Miquel

L’Ajuntament aprova l’expropiació de tres cases per enderrocar-les i així seguir obrint el passeig fluvial que ha d’unir a mitjà termini les zones de la plaça Palau i del supermercat Consum

L’Ajuntament d’Olot ha aprovat en el ple municipal d’aquesta setmana un conveni d’expropiació amb els propietaris de tres cases del carrer de Sant Miquel. A mitjà termini, possiblement l’any vinent, aquests edificis –afectats pel pla d’ordenació urbanística, POUM– seran enderrocats per tal d’eixamplar el carrer i així avançar en el projecte de connectar la plaça Palau i la zona del supermercat Consum amb un passeig arran del riu Fluvià. El preu de l’expropiació ha estat, en total, de 83.500 euros, que l’Ajuntament pagarà en tres anualitats. A les tres cases encara hi viu gent.

Tots els grups polítics representats en el consistori van votar a favor de l’expropiació. No obstant, el portaveu del PSC, Josep Guix, va considerar que s’havia tardat massa a concretar aquesta operació, tenint en compte –va dir– que el passeig arran de riu és molt important per a la ciutat.

Aquest no serà el primer enderroc del projecte. L’estiu de l’any passat es va tirar a terra un edifici a l’inici del carrer. Al solar que hi ha quedat hi construiran un mirador sobre el riu.

El PIAM

L’obertura del passeig fluvial forma part de les intervencions previstes en el pla integral d’accions de millora (PIAM) del barri de Sant Miquel. En aquest context, recentment han començat unes intervencions artístiques en les parets d’algunes cases. Anteriorment es va condicionar un espai de lleure al peu del volcà de la Garrinada (amb taules de pícnic, una pista de bàsquet i un camp de futbol) i es va millorar el camí que connecta el barri amb el Morrot. A curt termini està previst instal·lar llums precisament en aquest camí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona