Urbanisme

Denuncien un nou cas de ‘mobbing’ immobiliari a Girona

La CUP-Crida per Girona va denunciar ahir un nou cas “d’expulsió de llogaters” d’un edifici del carrer Mercaders, en ple Barri Vell. Segons afirma la formació, recentment un únic propietari s’ha dedicat a comprar tots els pisos de l’edifici per així “poder-ne fer fora els actuals veïns”. Es tracta d’una estratègia utilitzada anteriorment i que ja havia denunciada per la plataforma Més Barri Menys Pisos Turístics diversos cops. La compra acostuma a venir seguida de la reforma de l’edifici i la reconversió en pisos turístics, segons denuncia la CUP-Crida per Girona.

Per a la formació, aquest nou cas demostra que el registre de llogaters arrelats a Girona que va crear l’Ajuntament fa un any no funciona, i denuncia que aquest registre ni tan sols apareix publicitat en el lloc web de l’Oficina Municipal d’Habitatge.D’altra banda, la formació exigeix “més recursos i més proactivitat” per part del govern gironí a l’hora “d’evitar el procés de gentrificació que està patint el centre de la ciutat”. La CUP proposa desenvolupar una política d’habitatge que “observi més detingudament aquestes pràctiques i augmentar els supòsits que obliguin a actuar l’Ajuntament quan es donin aquests abusos, actualment molt restringits i d’on en queden exclosos molts casos d’expulsions”. La portaveu de la formació, Laia Pèlach, anuncia que preguntaran sobre el cas del carrer Mercader al proper ple de gener: “demanarem explicacions a l’alcaldessa i exigirem que intercedeixin i ofereixin solucions a aquests llogaters i llogateres”. Pèlach també destaca que els llogaters expulsats, a més, “ara hauran de fer front a la realitat d’una ciutat amb un mercat de lloguer inassequible per a molts d’ells, amb preus que han augmentat més d’un 20% en només tres anys”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona