Urbanisme

Treuen a concurs les obres d’adequació del solar del nou pavelló de Figueres

El terreny s’ha d’adaptar als nous serveis que requerirà aquesta instal·lació esportiva

Els treballs també han de servir per retirar línies de mitjana tensió

El nou pavelló d’esports de la zona sud de Figueres comença el seu recorregut administratiu amb la convocatòria de concurs de les obres de preparació de l’espai on s’ha d’edificar la nova instal·lació esportiva. Es tracta de les feines de dotació de serveis de sanejament i d’aigua, subministrament de llum de baixa tensió i telecomunicacions, així com la modificació de la xarxa de mitjana tensió que creua el solar i que s’ha de desplaçar. Es calcula que els treballs duraran uns sis mesos a partir del replanteig i que costaran 466.610 euros (amb IVA inclòs).

Des de mitja setmana, les empreses o les UTE poden presentar les seves ofertes, i tenen temps de fer-ho fins al dia 11 de febrer, de manera que poc abans de les eleccions, si els terminis no s’han de canviar per algun imprevist, podrien començar els treballs, cosa que voldria dir que en el darrer terç de l’any els terrenys podrien estar a punt per començar els treballs, si ja s’han complert els tràmits administratius previs.

Quant a la xarxa de sanejament, s’ha d’ampliar el col·lector d’aigües fecals des de la sortida del pavelló fins al pou de registre que està situat al camí de les Forques. A més, el projecte preveu la construcció d’un nou col·lector d’aigües pluvials fins a la riera.

En aquests treballs d’adequació de l’espai es preveu desmuntar el cablejat aeri de mitjana tensió que alimenta el centre de distribució i soterrar les línies de mitjana tensió. També s’ha de col·locar una torre que faci la funció de convertir la línia aèria en soterrada.

El projecte executiu del nou pavelló de l’Olivar Gran es va aprovar inicialment el juliol passat i havia arrencat el 2007, quan l’Ajuntament que presidia Santi Vila va rebre el vistiplau de la comissió d’Urbanisme per convertir en espai per a equipaments esportius el solar on ara es vol fer el pavelló. Dos anys després ja es van encarregar uns estudis previs i el 2016 es va impulsar el concurs d’idees, que van guanyar l’arquitecte Forgas i l’enginyer Bou.

LES XIFRES

466.610
euros
és el cost que tindrà aquesta fase d’adaptació de l’espai, segons el càlcul previ del projecte.
5.000
metres quadrats
de superfície construïda tindrà el nou pavelló de l’Olivar Gran.
300
espectadors.
El nou pavelló tindrà una grada per a 300 persones perquè està concebut per a entrenaments.

Una instal·lació d’uns sis milions

El cost previst del nou pavelló situat a la zona sud de la ciutat és de 5.807.942 euros, una xifra que quedarà reduïda quan arribi el moment de l’adjudicació, una empresa o UTE guanyi el concurs i es faci seva la construcció de la instal·lació.

Aquest nou equipament esportiu cobert, el tercer de la ciutat, tindrà uns 5.000 metres quadrats de superfície, segons està previst en el projecte.

S’ha dissenyat un pavelló destinat fonamentalment als entrenaments, de manera que s’han dibuixat tres pistes transversals i una grada per a 300 espectadors, ampliable fins a 600. Les feines constructives tenen una durada prevista de setze mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona