Urbanisme

Més places d’aparcament a l’antiga N-II, a Sarrià

També s’instal·laran reductors de velocitat a l’altura del pavelló municipal

L’Ajuntament de Sarrià de Ter va iniciar ahir unes obres per reordenar una part d’un dels dos vials de servei que hi ha a l’avinguda de França (l’antiga N-II). Segons va explicar l’alcalde, Narcís Fajula, un dels objectius d’aquesta actuació és facilitar la mobilitat i l’aparcament als clients dels comerços de la zona i, alhora, que els veïns i veïnes que resideixen en aquest sector tinguin també més places per estacionar, les quals creu que sobretot els seran d’utilitat per deixar-hi el cotxe durant la nit. Els treballs es duen a terme entre el número 183 de l’avinguda de França (on hi ha situat l’establiment de Plats Cuinats Joan Vicens) i la rotonda de la gasolinera Sym, que és a l’altura del punt quilomètric 719,4. Cal recordar que el tram urbà de l’antiga N-II que creua pel mig de Sarrià consta de dos carrils de circulació per banda (dos són en sentit Girona, mentre que pels altres dos passen els vehicles que van en direcció a Sant Julià de Ramis). Aquestes obres se centren, concretament, a la part que va en sentit a la capital gironina. En paral·lel als dos carrils centrals, hi ha a la seva dreta dos vials de servei. Ara es conservarà un d’aquests vials, mentre que en part de l’altre es faran places d’aparcament. Aquests nous llocs d’estacionament seran principalment al tram on hi ha més concentració de petit comerç, ja que la part més propera a la gasolinera és més industrial, de tal manera que la densitat de cotxes que hi ha habitualment és menor.

En aquesta zona on romandrà un dels vials de servei també s’hi traçaran a terra senyals horitzontals per recordar que la velocitat màxima és de trenta quilòmetres per hora, s’hi pintaran tres passos de vianants i es reservaran tres espais per a càrrega i descàrrega.

D’altra banda, Fajula indica que a la calçada central s’instal·laran uns ressalts de plàstic homologat que ajudaran a evitar l’excés de velocitat dels vehicles. Es posaran en tots dos sentits, a prop dels semàfors que hi ha a l’altura del pavelló municipal. Amb aquesta iniciativa es vol augmentar la seguretat dels vianants, entre els quals hi haurà els alumnes del nou institut. Els barracons del centre acadèmic se situaran en un descampat, des del qual els estudiants podran creuar per aquest camí per anar a fer les activitats esportives al pavelló.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona