Urbanisme

El carrer Girona, de Banyoles, a un sol nivell

Hi estan eliminant les voreres, pensant sobretot en els vianants i les bicis

El tram superior del carrer Girona de Banyoles, que uneix el barri vell i el de la Farga, s’està condicionant perquè quedi a un sol nivell, sense voreres. La transformació inclou des del carrer de la Muralla fins a la cruïlla amb el carrer Butinyà. Les obres tenen com a objectiu –expliquen des de l’Ajuntament– facilitar-hi la circulació de les persones amb mobilitat reduïda i donar prioritat als vianants i als que fan servir la bicicleta –el projecte s’ha inclòs en el pla director de bicicleta, aprovat recentment de manera inicial pel ple municipal–. Des del punt de vista estètic, el vial comptarà amb superfícies diferents per als espais dels vehicles de motor i els reservats a vianants i ciclistes, així com els passos per creuar d’un costat a l’altre.

Des del carrer Butinyà fins a l’extrem que dona a l’avinguda de la Farga, el carrer Girona ja disposa de voreres amples, dotades de carril bici, fruit de les intervencions urbanístiques executades en el marc de les inversions del pla de barris.

D’altra banda, del carrer Muralla en amunt, el Girona ja és actualment un carrer d’un sol nivell i el trànsit de vehicles de motor hi és restringit, com en tot el nucli antic. El pressupost és de prop de 50.000 euros.

Aparcament al Barral

L’Ajuntament i els propietaris d’un solar buit situat a la cantonada dels carrers Doctor Hysern, Carmelites Velles i Sant Esteve han acordat cedir l’espai perquè s’hi pugui aparcar mentre durin les obres de reforma urbanística del barri. El solar, però, només el poden fer servir els veïns afectats per les obres.

El projecte preveu eliminar les voreres, deixar tota la superfície a un sol nivell i renovar els serveis, seguint la pauta de l’illa de vianants del centre i la del carrer de la Barca, per exemple, així com en la remodelació del carrer de les Rotes. A la cruïlla dels carrers del Pou i de les Carmelites Velles s’instal·larà un banc, s’hi plantaran uns arbres i es recuperarà una font alimentada per un antic pou (obert el 1797) que hi havia hagut, al qual es deu el nom del carrer del Pou.

LA XIFRA

50.000
euros
aproximadament, és el pressupost del projecte de reforma del carrer Girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona