Urbanisme

Palafrugell engega compres de sòl per a camins de ronda

L’Ajuntament tira endavant l’expropiació de la franja privada per habilitar els trams entre Sant Sebastià i cala Pedrosa i al jardí de Cap Roig

L’arranjament, ara, dependrà del servei de Costes

El govern de Palafrugell (ERC i els edils del PDeCAT) va aprovar amb suport dels grups de l’oposició l’expropiació de les franges de terreny per poder obrir dos nous trams de camins de ronda, d’una banda, al nord de Llafranc, entre Sant Sebastià i la cala Pedrosa, i de l’altra, al voltant de la finca dels Jardins de Cap Roig, que abasta des del xalet del Golfet fins al límit de terme meridional amb Llafranc.

L’acord no implica que l’arranjament dels senders sigui imminent, ja que dependrà en bona mesura de les inversions per part de Costes, ara amb jurisdicció compartida entre l’Estat i la Generalitat, però sí que traspassarà la pilota al teulat de les dues administracions, un cop el sòl sigui de titularitat municipal. El regidor d’Urbanisme, Jaume Palahí, va destacar que, en els dos casos, s’ha optat per valoracions a la baixa dels terrenys, no urbanitzables, amb un cost total inferior als 4.000 euros per a la hisenda municipal.

Pel que fa al primer tram, de Sant Sebastià a cala Pedrosa, que és el més complex, Palahí detalla que han ofert als propietaris la mateixa valoració que en el darrer acord d’expropiació, a poc més de 2 euros per metre quadrat. Des del PSC, Xavier Rangel va valorar que es tracta d’un “primer pas en la bona línia”, però que només resol un 15% del traçat.

En l’extrem meridional, la proposta a la Fundació La Caixa es fa en termes similars, per 709 euros pel cost del terreny i 130 per l’afectació prevista mentre durin els treballs, una valoració més baixa encara, però, que el regidor d’Urbanisme justifica perquè l’estructura jurídica de la fundació impossibilita la cessió gratuïta de béns o terrenys sense cap contrapartida econòmica.

L’acord, ara, és en període d’al·legacions, i Palahí compta que pugui ser validat les pròximes setmanes sempre que no hi hagi cap recurs, per part dels propietaris, davant el jurat d’expropiacions de la Generalitat.

Reobert el tram tallat a l’Eden Roc, a Sant Feliu

El pas pel camí de ronda meridional de Sant Feliu, entre la punta de Garbí i el mirador del port Salvi, s’ha reobert aquesta primavera un cop completades les millores que l’empresa propietària de l’hotel Eden Roc ha fet a l’escala que puja des de la zona de bany de l’establiment fins al carrer Port Salvi, que feia anys que estava tallat pel mal estat i les esquerdes entre l’edifici i el penya-segat. L’estructura de l’escala s’ha renovat totalment, i també han pavimentat de nou el pas des del carrer de Garbí, com prescrivia Costes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona