Urbanisme

Figueres reobre el carrer Sant Pau des de la Rambla

Al setembre s’hi permetrà el trànsit rodat després de set anys d’accés tallat als cotxes

Amb la mesura es vol millorar la mobilitat i descongestionar el centre

Després de set anys amb l’accés als vehicles al carrer Sant Pau des de la Rambla tallat, Figueres opta per reobrir aquest pas al trànsit. La decisió, que es va comunicar dimarts al vespre als veïns de la zona durant una reunió al consistori figuerenc, es farà efectiva durant el mes de setembre, una vegada s’acabin actes importants de ciutat com el Festival Acústica i la Mostra del Vi de l’Empordà.

Segons informa l’Ajuntament, la mesura té per objectiu millorar la mobilitat i l’accés a la zona del migdia de la ciutat –de la Rambla cap a sud– i al mateix temps descongestionar l’alt volum de trànsit que absorbeixen els carrers Caamaño i d’en Blanc, com també l’entorn i les places Catalunya i Palmera. Un trànsit que ha crescut, diu l’Ajuntament, des que es va canviar el sentit de circulació del carrer Lasauca. En la reunió d’aquest dimarts van assistir l’alcaldessa, Agnès Lladó, el regidor de Mobilitat, Xavier Amiel, i el regidor de Serveis Urbans, César Barrenechea. Segons Xavier Amiel, es tracta d’una decisió molt meditada i que té el suport dels serveis tècnics municipals que té l’objectiu bàsic de millorar l’accés a la zona del migdia de Figueres i de millorar la fluïdesa del trànsit a les places Catalunya i de la Palmera. Amiel hi afegeix que, després de set anys amb un tram del carrer Sant Pau tallat als cotxes, “el dia a dia ens ha demostrat que la mesura afecta la fluïdesa del trànsit a altres punts de Figueres i que pel bé comú cal tornar a obrir aquest accés des de la Rambla”.

Tot i la retirada del piló i el pas de vehicles, el tram del carrer Sant Pau entre la Rambla i la plaça Triangular serà una zona de prioritat per a vianants. Una mesura que es materialitzarà convertint aquest tram de carrer en una zona 20, on els vehicles podran circular a un màxim de 20 km/h, amb controls de velocitat periòdics de la Guàrdia Urbana i amb les sancions econòmiques corresponents si se supera el límit.

A més, l’Ajuntament destaca que, segons les previsions tècniques, el darrer trimestre del 2020 la ciutat es dotarà d’un nou pla de mobilitat que servirà per fer una fotografia més real de la mobilitat i prendre decisions per millorar-la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona