Urbanisme

Bicicletada en contra de la variant de les Preses

Diverses entitats la convoquen per anar a Girona a entregar les al·legacions

L’Associació de Naturalistes de Girona (ANG) s’ha afegit al Centre per la Sostenibilitat Territorial (CST) i la coordinadora Salvem les valls (SV) en el seu pronunciament en contra del traçat de la variant de les Preses proposat per la Generalitat. Totes tres entitats han organitzat per aquest dimecres, dia 26, (últim dia per poder presentar al·legacions al projecte) una marxa en bicicleta pel carril bici des de Sant Esteve d’en Bas fins a Girona per entregar els escrits d’al·legacions a la seu de la Generalitat.

L’impacte

Els esmentats col·lectius consideren que la variant tindrà un fort impacte al territori, “atès que la Vall d’en Bas és una de les valls més ben conservades de Catalunya i a més a més esdevé de les poques valls d’origen volcànic de tota la península Ibèrica”. Els principals impactes –expliquen– seran en el paisatge, la pèrdua d’uns dels sòls més fèrtils de la zona, l’augment del risc d’inundacions, la baixada en el grau d’infiltració de l’aigua als aqüífers i un augment de les emissions de gasos d’efecte hivernacles atès que, amb aquesta nova carretera, es continua fomentant el model actual de desplaçaments per mitjà del cotxe privat i el transport de mercaderies amb camions. Amb aquests arguments, demanen que es retiri aquest projecte “perquè representa una amenaça per a la sostenibilitat dels sòls agrícoles, la biodiversitat i el paisatge de la zona” i no s’ajusta a “l’acord d’emergència climàtica de la Generalitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona