Urbanisme

El Consell del Gironès projectarà la comissaria de Santa Eugènia

Serà un dels dos projectes, junt amb el de la Casa de la Tecnologia, que l’Ajuntament de Girona delegarà el mes que ve als serveis tècnics de l’ens comarcal arran del conveni aprovat fa poc

L’Ajuntament de Girona encarregarà el mes que ve els dos primers projectes urbanístics al Consell Comarcal del Gironès dins del conveni aprovat recentment a aquest efecte: es tracta del projecte de reforma de la masia de can Burrassó, a Santa Eugènia, perquè hi hagi la nova sotscomissaria de la policia municipal que s’obrirà al barri, i el de remodelació del xalet Soler, a l’entrada sud de la ciutat, perquè sigui la seu de la futura Casa de la Tecnologia.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, subratlla la importància de tots dos projectes, que gràcies a la delegació es desencallaran. L’Ajuntament va comprar el juliol del 2019 la masia de can Burrassó per situar-hi una subcomissaria que donarà cobertura a Santa Eugènia, Can Gibert i Sant Narcís. L’adaptació de l’espai, però, no va poder ser tan ràpida com es creia un cop es va analitzar bé i caldrà enderrocar part de l’interior i una reforma més completa. Madrenas destaca l’encaix de la futura subcomissaria pel “model de proximitat concèntric” que s’ha implantat en la Policia Municipal. També ressalta la importància de la futura Casa de la Tecnologia, un projecte presentat el maig del 2019 en què participen la Diputació i la Generalitat, i que inclou el Museu de les Matemàtiques, una zona de tallers, una altra de cotreball, i, segons es va anunciar fa poc, una oficina de captació de fons europeus. “Serà l’epicentre del projecte de Girona, ciutat tecnològica, un compromís per aquesta revolució tecnològica a la nostra ciutat sense complexos”, remarca Madrenas.

Motius de la delegació

El ple municipal va aprovar la setmana passada el conveni amb el Consell Comarcal que farà possible l’encàrrec dels projectes. El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Lluís Martí, va subratllar que la delegació d’aquestes competències té com a objectiu “assolir més eficàcia i eficiència en l’elaboració i execució dels projectes d’obres”, ja que “l’alt volum de feina” que suporta l’àrea d’Urbanisme fa que “costi que els projectes surtin amb la celeritat desitjable”. Ciutadans, que ho va veure com una excepcionalitat, i ERC, que va parlar de mesura per reforçar l’àrea d’Urbanisme, hi van donar suport, mentre que el PSC, que va considerar-ho una pèrdua de proximitat i de sobirania, i Guanyem, que va qualificar de “desprestigi” que una capital com Girona delegués competències, s’hi van oposar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona