Urbanisme

El TSJC anul·la parcialment el pla urbanístic del BCN World

La decisió judicial, que serà recorreguda en contra per la Generalitat, considera que bona part del sòl afectat és una zona de risc d’accidents químics

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat parcialment nul el pla director urbanístic de reordenació de l’àmbit del centre recreatiu turístic de Vila-seca i Salou (Tarragonès), cosa que afecta de ple el complex turístic i d’oci BCN World.

La declaració de nul·litat de la secció tercera de la sala contenciosa administrativa afecta el sector 1 d’aquest pla; és a dir, el complex turístic, els usos principals del qual eren l’hoteler, el de àrea de joc, el comercial i el d’oci.

La decisió obeeix al fet que el TSJC ha pogut constatar que els espais lliures previstos “no gaudien de la funcionalitat adequada”. L’ús i el gaudi general d’aquests espais es pretenia sotmetre a unes limitacions i a uns criteris de disseny destinats a restringir sensiblement la seva destinació pròpia o natural, com podrien ser les de l’esbarjo o el lleure, segons el TSJC, “com a conseqüència de la inadequada ubicació de bona part del sòl esmentat en una zona de risc d’accidents greus, provinents de la indústria química”. Aquesta sentència suposa un revés per a la conselleria de Territori i Sostenibilitat, que va ser demandada pel Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans-Ecologistes de Catalunya. El TSJC dona la raó als ecologistes després que el govern català autoritzés l’Incasol a adquirir per 120 milions a Criteria uns terrenys on s’havia d’ubicar el macrocomplex BCN World, ara reconvertit en Hard Rock Entertainment World, i a vendre’ls en el mateix acte a Hard Rock.

La conselleria, que ja ha anunciat que presentarà un recurs de cassació, va subratllar ahir que la sentència “manté vigent” el pla director urbanístic, ja que ha desestimat la resta de pretensions de la demanda. Per la seva part, els ecologistes han demanat al govern que “desisteixi definitivament” del projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona