Urbanisme

Banyoles estrena avui el nou pla general d’urbanisme

Entra en vigor en substitució de les normes aprovades fa 37 anys

Urbanisme va aprovar de manera definitiva el nou pla general d’urbanisme (POUM) de Banyoles a mitjans desembre, però és avui quan entra en vigor, després que ahir es publiqués al DOGC. El nou planejament, elaborat durant els darrers vuit anys, substitueix el que s’havia aprovat el 1984 i es preveu que pugui servir els pròxims 20 o 15 anys. Durant aquest període, es calcula que Banyoles creixerà de 6.000 habitants. El nou POUM té com a aspectes més destacats l’ordenació de Sota Monestir, on es combinen habitatges, activitat econòmica, horts i recs i l’obertura d’un vial que connectarà Mas Palau amb la Farga resseguint la riera Canaleta, amb el qual es pretén treure trànsit del centre.

En la tramitació en el ple, el nou POUM es va aprovar amb el suport de l’equip de govern (JxCat, amb majoria absoluta). ERC s’hi va abstenir i Sumem Banyoles i Convivència i Progrés (CiP) hi van votar en contra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia