Urbanisme

urbanisme

Reobren el carrer del Roser i es normalitza el trànsit al centre d'Olot

La remodelació comporta la pèrdua dels últims aparcaments lliures de la zona

Les obres complementen la construcció del nou arxiu

Els vehicles ja poden tornar a passar pel carrer del Roser d'Olot, un cop acabada la primera part de la remodelació d'aquest vial. S'ha reprès així la normalitat en la circulació del centre de la ciutat, que els darrers dos mesos havia estat alterada per aquestes obres, al marge de les del passeig Bisbe Guillamet (el Firalet), que han durat gairebé quatre anys.

Amb la reforma, el carrer del Roser s'ha estret, i s'han suprimit la zona de càrrega i descàrrega i la desena d'aparcaments lliures que hi havia. L'espai dels camions s'ha traslladat al principi del carrer Bisbe Serra (contigu al del Roser), però els estacionaments no es compensaran. Eren les últimes places d'aparcament del centre que no s'havien convertit en zona blava.

Tot i que ja s'hi circula, les obres al carrer no s'han acabat. Falta condicionar el marge nord, que tindrà una vorera ampla (anteriorment no n'hi havia), amb punts de llum i arbres. Els treballs, que també han inclòs la renovació de la xarxa de sanejament, tenen un pressupost d'uns 150.000 euros. Si s'acompleixen les previsions, el nou carrer s'inaugurarà per les Festes del Tura (la segona setmana de setembre), juntament amb el nou edifici que, amb un pressupost de 4,3 milions d'euros, serà la seu dels arxius històric i d'imatges d'Olot. També tindrà una gran sala polivalent. A la part superior de l'immoble hi haurà una plaça, connectada al carrer del Roser per una rampa.

LA XIFRA

150
mil euros
és el pressupost de l'obra, que no estarà acabada del tot fins al mes de setembre.

LA DATA

8.9.2010
Pels volts d'aquest dia
està previst inaugurar el nou edifici de l'arxiu i els espais del seu entorn.

Una transformació radical

El puig del Roser està experimentant un canvi notable, no tant per la reforma del vial com per la construcció de l'edifici de l'arxiu i la sala polivalent (a l'esquerra de la foto). De formes contundents, visualment és molt impactant i és motiu de debat entre els olotins. Un sector s'ha queixat que tapa l'antiga panoràmica de la plaça de toros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona