Urbanisme

Arenys de Munt convertirà una nau tèxtil en un hotel d'entitats

La masia de Can Borrell, on les associacions es troben, ja no té més cabuda

La intenció del govern municipal és que en els propers mesos es faci la cessió definitiva de l'immoble i l'Ajuntament rebi els 70.000 euros dels promotors que en aquest sector han de fer habitatges. Amb aquests diners el govern preveu que serà suficient per fer els treballs de rehabilitació i per repartir els espais de la nau que puguin ocupar les entitats.

El regidor d'Urbanisme, Alfons Molons, explica que l'immoble està en bon estat de conservació i que per això es va descartar tirar-lo a terra quan es va qualificar com a equipament. A més, l'edifici té bons accessos per diferents carrers i amb entrades independents que facilitarà que sigui un punt de trobada per a diferents entitats. Des de finals d'any que ja es va ocupar provisionalment i s'hi emmagatzemen les carrosses de Reis. Segons va explicar el regidor, ja hi ha una entitat, Amics per l'Art, que podria ser la primera a ocupar l'edifici, ja que no tenen cap espai assignat i necessiten on poder instal·lar-se. A més, aquest grup d'artistes s'ha ofert a decorar una de les entrades de l'immoble.

La nau industrial, en desús des de fa un parell d'anys, està just a tocar de la masia de can Maiol de la Torre. En aquest sector, conegut com a cal Co, està previst de fer-hi habitatges. Molons va explicar que el projecte preveu en un futur que s'hi puguin fer cases en filera al costat de muntanya i blocs d'habitatges de planta baixa i dues altures a les hortes que hi ha al costat de la fàbrica. El desenvolupament urbanístic d'aquest sector també comportarà que s'obrin nous carrers a l'entorn dels futurs habitatges fins a connectar amb el rial de la Rectora.

La masia de Can Borrell, plena des del primer dia

La rehabilitació de la masia de Can Borrell al centre del poble va representar nous espais per a les entitats. Aviat, però, es va omplir i durant els primers anys va servir de sala de plens mentre es feien les reformes a l'Ajuntament. Les habitacions de l'antiga masia es van exhaurir aviat amb l'ocupació dels fons de l'arxiu històric, l'associació de puntaires, els pessebristes, l'entitat Donaviva i Voluntaris per Arenys de Munt. La resta d'entitats comparteixen els espais a sobre de la biblioteca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona