Urbanisme

URBANISME

Vila demana al nou govern el compromís d'actuar al barri gitano de Figueres

L'alcalde figuerenc ha entregat un informe al conseller de Territori i Sostenibilitat on es justifica l'actuació

També s'ha de fer la ronda Nord

L'alcalde de Figueres, Santi Vila, va aprofitar la primera visita a la ciutat del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, amb motiu de la inauguració del Parc de les Aigües que es va fer diumenge, per reiterar-li la necessitat d'una “acció decidida” del govern català en la transformació del barri de Sant Joan, on viu la comunitat gitana.

Vila va donar al conseller Recoder un informe municipal on es justifica la necessitat de transformar el barri, així com un recull d'imatges de la situació actual, amb molts espais força degradats. Segons les conclusions del document, realitzat pels tècnics de diferents departaments municipals, i amb l'objectiu de trencar amb la situació de gueto actual, es considera necessari una remodelació en profunditat del barri que inclogui la intervenció en habitatge i urbanisme com a aspecte fonamental al costat de qüestions socials i educatives.

El document també fa esment que amb l'estació del TAV, que es va estrenar el mes de desembre i que ha de suposar crear un nou nucli de centralitat per a la ciutat a l'oest, es fan absolutament necessaris la construcció dels nous accessos a l'estació, com són: el túnel de la ronda Nord per sota el castell de Sant Ferran i l'accés oest de l'A2 –aquesta carretera depèn de Foment–; o el desenvolupament de l'àrea residencial que el govern de la Generalitat ha planificat fer a la carretera de Llers. L'alcalde de Figueres creu que aquestes infraestructures. que ja fa temps que es reivindiquen, són una oportunitat única per iniciar una transformació profunda al barri de Sant Joan.

El lliurament de l'informe al conseller de Territori i Sostenibilitat s'emmarca en un programa d'accions preparatòries en què Ajuntament i Generalitat han estat treballant des de fa setmanes. El mes de gener el gerent de l'Incasòl, Joan Llort, va fer una visita al barri i tècnics de les dues administracions han fet reunions per dissenyar la millor estratègia per a la reforma d'aquesta zona de la capital altempordanesa.

La senyalització a l'estació no millora

Tres mesos després que hagi entrat en servei l'estació del TAV encara no s'ha afegit cap més rètol indicatiu als tres que es van posar amb motiu de la seva obertura. Un al carrer Ter de Figueres i la resta a Vilafant, al costat de la carretera d'Olot i a tocar l'avinguda Puig Grau, que és el principal accés amb cotxe a la nova infraestructura. Foment ha desatès la demanda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona