Urbanisme

premià de mar

Núñez i Navarro impugna el POUM i fa aturar Can Sanpere

El constructor considera que el nou planejament no respecta els seus drets de construir una indústria al solar, ara protegit

El recurs no paralitza la resta de modificacions urbanístiques

La recuperació per al municipi del solar de Can Sanpere, un dels principals objectius urbanístics de CiU de Premià de Mar, haurà d'esperar. I és que la batalla legal que enfronta l'actual govern local (CiU i ERC) amb el grup Núñez y Navarro (NiN) ha tingut recentment un nou capítol, amb la presentació d'un recurs de la constructora contra l'aprovació definitiva del pla d'ordenació urbana municipal (POUM). Aquest document de planejament canvia la qualificació urbanística d'aquest solar –situat entre els carrers Sant Cristòfol, Marina i Gran Via–, que passa de ser industrial a ser una zona verda amb equipaments. Com a contraprestació legal, el nou POUM concedeix a NiN un sostre residencial al sector de les hortes de Ponent.

Abans del canvi urbanístic, Núñez i Navarro, propietari del solar, havia presentat un projecte per construir un aparcament i una indústria de material tecnològic però el consistori no els va concedir la llicència. Ara, la justícia delibera si el promotor té el dret de dur a terme els seus plans. Una primera sentència, el desembre del 2008, ja es va pronunciar a favor del grup immobiliari, determinant que hauria d'haver rebut, de les mans del consistori, el certificat de compatibilitat urbanística. Ara, les parts esperen la resolució del segon capítol: el que dictaminarà si l'Ajuntament hauria d'haver emès la llicència d'edificació. En el cas de resoldre's a favor de la propietat, l'empresa podria construir a Can Sanpere. “Si la sentència de TSJC ratifiqués la que va dictar el jutjat del contenciós, l'Ajuntament està obligat a atorgar la llicencia per a la construcció de l'edifici previst”, explica Rafael Jiménez Mera, advocat de la constructora. El lletrat assegura, a més, que en el cas de rebre els permisos començaran l'obra immediatament. Paral·lelament al procés judicial, s'han dut a terme negociacions per arribar a un acord entre les parts sense que hi hagi hagut entesa fins ara. La impugnació del POUM és un pas més en aquesta batalla. “Aquest recurs, però, no paralitza la resta de canvis urbanístics”, explica l'alcalde del municipi, Miquel Buch, que es mostra prudent sobre la resolució del conflicte. De moment, el consistori ha demanat un ajut jurídic a la Diputació de Barcelona.

LA FRASE

No cal dir que en el cas d'obtenir el permís d'edificació iniciarem l'obra tan aviat com sigui possible
Rafael Jiménez Mera
advocat del grup núñez i navarro


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona