L'Ajuntament de Banyoles demana que el pla comarcal protegeixi les hortes

També reclama que es pensi en el tramvia fins a Girona

El paquet d'al·legacions de l'Ajuntament de Banyoles al PDU del Pla de l'Estany va ser consensuat pels quatre grups representats al consistori (CiU i PSC, al govern, i ERC i ICV, a l'oposició) i ahir va superar el tràmit de la seva aprovació en el ple. Les objeccions del consistori es plasmen en sis punts. Els dos de més importància fan referència a la protecció de les hortes i a la possibilitat de fer un tramvia entre Banyoles i Girona a través de Mata, Cornellà del Terri i Palol. Ni una cosa ni l'altra es preveuen en la proposta de PDU, que ara està en període de resolució d'al·legacions.

Respecte de les hortes, es diu que «tot i que el PDU considera com a elements territorials bàsics les connectivitats i els corredors ecològics i estableix l'estany de Banyoles com a l'element més rellevant pel que fa a la hidrologia», no s'esmenten els recs. Per això –s'afegeix– «caldria assenyalar el compromís que el pla general haurà de tenir en compte la protecció del sistema de recs i les hortes, en especial a la zona de sota el monestir, pel seu valor ecològic i patrimonial».

La zona d'hortes actualment és urbanitzable i fa anys que sectors de la comarca en reclamen la protecció. Núria Langa, la regidora d'ICV –formació especialment sensible envers el tema i molt implicada en la campanya per salvaguardar aquell patrimoni– va mostrar la seva satisfacció per haver pogut consensuar aquesta moció. «Al marge del que es digui al PDU, és una porta oberta perquè el futur pla general de Banyoles ho tingui en compte», va declarar a aquest diari.

El tramvia

L'altra demanda notable es refereix al tramvia que va proposar la Diputació i per al qual el PDU no reserva espai. «Caldria tenir estudiat un possible traçat preveient que en un futur els fluxos de densitat d'usuaris ho facin viable», es diu en l'al·legació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona