Urbanisme

urbanisme

Terrades rebutja la moció per aturar la urbanització de luxe de 72 xalets

El govern, de CiU, va votar en contra del text que presentaven Units per Terrades amb Salvem l'Empordà

Va quedar rebutjada per cinc vots a dos

El ple de l'Ajuntament de Terrades va tombar ahir a la nit la moció presentada pel grup Units per Terrades i l'entitat ecologista Salvem l'Empordà, que volien que l'equip de govern aturés la urbanització de luxe que hi ha prevista a la zona forestal de Santa Magdalena, prop del santuari de la Salut de Terrades.

La fórmula que proposen l'oposició del municipi i Salvem l'Empordà és que s'iniciï la redacció d'un pla urbanístic, que substitueixi les normes subsidiàries actuals, que fa vint anys que són fetes, i que anul·li el projecte d'urbanització. L'equip de govern, de CiU, va rebutjar la moció al·legant que ara engegar un procés per canviar el pla urbanístic costarà diners a l'Ajuntament. Així, la moció va quedar descartada per dos vots a favor i cinc en contra. El text en concret demanava que l'Ajuntament aturés els 72 xalets de luxe, ja que consideren que està en una zona aïllada, allunyada del nucli, que seria més gran que el mateix nucli antic i que és un espai que té un alt perill d'incendi forestal, com ja va passar el mes de juliol, amb el gran incendi de l'Alt Empordà, que va cremar 10.000 hectàrees.

L'argument de l'equip de govern, de CiU, és que no hi ha diners. “Tal com està la cosa econòmicament ara no estem per aquests embolics”, va dir l'alcalde, Isidre Felip, que afegia que han consultat i que l'Ajuntament hauria de pagar-ho. Felip també va recordar que fa deu anys que el projecte està aturat i es va preguntar si mai es reactivarà. A més, va dir que no es pot canviar un POUM només per això. Per part seva, el regidor Eduard Cebrià, d'Units per Terrades, que va demanar que no es posi d'excusa el tema econòmic perquè altres administracions superiors poden assumir el cost de redactar un nou pla urbanístic que permeti tirar enrere la urbanització. UpT denuncia falta de voluntat.

Pocs veïns van assistir al ple tot i la crida de Salvem l'Empordà i Units per Terrades perquè els veïns anessin al ple.

Els afectats no pagaran llicència d'obra

En el mateix ple, l'alcalde de Terrades, Isidre Felip, va comunicar a tots els regidors que “a la gent que se'ls ha cremat les cases no se'ls cobrarà permís d'obres, ja que és un import amb el qual l'Ajuntament no comptava”. Ahir es va informar al ple de diverses peticions de llicència de reformes de cases que s'han cremat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona