Veïns de Montgat s'oposen a la reforma prevista en un carrer

Prop d'un centenar de veïns del barri de la Colònia Argentina de Montgat han estampat la seva firma en una recollida de signatures per demanar a l'Ajuntament que reconsideri alguns aspectes cabdals en la urbanització prevista en un carrer de la zona, el de Buenos Aires. En concret, els veïns –que estan elaborant un document amb al·legacions a la intervenció– no estan d'acord amb els efectes que tindrà la conversió del carrer en un vial per a vianants com ara la reducció del nombre d'aparcaments per a vehicles i la destrucció d'alguns arbres que hi creixen. Joan Torralba, un dels veïns que s'oposen a la reforma, sosté que el disseny actual d'urbanització –que només permetria que hi circulessin vehicles de càrrega i descàrrega i els que han d'accedir als pàrquings de la zona– «farà desaparèixer prop de cinquanta aparcaments», els que actualment s'estacionen sobre alguns trams de vorera del carrer. «Si perdem aquests llocs per deixar els cotxes, col·lapsarem zones d'aparcament d'altres barris que de moment resolen la demanda existent», assegura Torralba. A banda d'aquesta exigència prioritària, els veïns també han mostrat el seu desig de mantenir els arbres que actualment hi ha a la zona i s'han mostrat contraris a la instal·lació dels «moderns» elements lumínics que s'han escollit per al vial.

Després d'haver-se reunit amb representants d'aquests veïns, el consistori montgatí s'ha compromès a revisar el projecte el setembre que ve. Entre altres alternatives, el govern municipal els ha plantejat la possibilitat de reservar una quinzena d'aparcaments per a cotxes al tram superior del carrer i de places per a motocicletes al tram inferior. L'Ajuntament també estudia salvar part de la vegetació existent i replantar-la-hi posteriorment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona