Urbanisme

urbanisme

Urbanisme critica el POUM de Ripoll del 2004 perquè no evitava la inundabilitat

Valora positivament el pla especial presentat ara, però alerta no només de la tardança sinó també de l'alt cost de les obres, inassumibles per a algunes parts

La Comissió d'Urbanisme de Girona va valorar ahir positivament el pla especial d'infraestructures hidràuliques dels rius Ter i Freser presentat per l'Ajuntament Ripoll, però no només en va criticar la tardança sinó que fins i tot va qüestionar que el POUM de Ripoll s'hagués hagut d'aprovar l'any 2004 sense tenir la garantia que es farien aquestes obres per minimitzar la inundabilitat dels sectors pròxims als dos rius.

Segons va explicar el director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, el POUM es va aprovar l'any 2004 preveient tota una sèrie de sectors de creixement i desenvolupament, en sòl urbà i en sòl urbanitzable, però, amb les inundacions produïdes pels rius Freser i Ter, ja en aquell moment es va veure que caldria fer un pla especial per establir els mecanismes i concretar les obres hidràuliques necessàries per garantir la no-inundabilitat d'aquests sectors. Un pla especial que es presenta ara, nou anys després, i que té com a objecte establir aquestes obres hidràuliques per minimitzar la inundabilitat, concretar també a cada sector quina és la part que li correspon de les obres, i establir un ordre de priorització dels treballs.

Serra va deixar clar que per la comissió el pla està “molt ben fet” –tot i que falta un informe de Carreteres i un de Ferrocarrils de l'Estat–, però també que “s'ha donat una situació que no s'hauria d'haver produït”, que va ser l'aprovació el 2004 d'un POUM “sense la garantia de les corresponents obligacions dels sectors” per fer front a aquest problema.

Urbanisme té clar que l'Ajuntament de Ripoll “ara s'ha vist obligat” a tramitar el pla, que implica unes obres molt costoses, i en la conjuntura econòmica actual segurament algunes de les parts no es podran assumir.

Cal dir que l'Ajuntament va fer ja el 2008 l'aprovació inicial d'aquest pla especial, pensat perquè fos integrat en el nou pla general, però l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va emetre tres anys després un informe en què demanava canvis, i és la segona versió la que ahir va arribar a la comissió d'Urbanisme.

LA XIFRA

9
anys
han passat des que es va aprovar el POUM de Ripoll fins que s'ha presentat ara el pla especial.

LA FRASE

Es va aprovar un POUM amb tots els problemes haguts i per haver d'inundabilitat per resoldre en un futurible pla

Llum verd al pla de la Marca de l'Ham

La comissió d'Urbanisme de Girona va acordar ahir donar conformitat al pla especial de la Marca de l'Ham de Figueres per desenvolupar-hi una àrea d'aprofitament industrial, d'acord amb el pla general del municipi. També va aprovar provisionalment una nova línia elèctrica a 25 kV per donar subministrament al nou outlet de la Jonquera, i que afectarà els termes de Figueres, Biure, Llers i Pont de Molins.

D'altra banda, cal destacar el primer POUM del poble de Sant Miquel de Campmajor, que inclou el creixement de fins a 72 habitants en un municipi que actualment en té 230.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona