L'Ajuntament de Flaçà atura un canvi en el pla general per la protesta dels veïns

Vol substituir cases per pisos al sector Sud-4 amb el pretext que sigui viable per fer-hi l'escola

El desconeixement de la intenció de modificar el pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) ha estat un dels desencadenants de l'enfrontament dels veïns amb el consistori. L'alcalde, Josep Perich (CiU), manté que el desenvolupament del sector es pot fer per cooperació, i per tant l'Ajuntament pot modificar el pla. Segons Perich, la pretensió de modificar les edificacions de protecció oficial del sector de planta i pis a planta i dos pisos està motivada pel fet de fer-lo viable a causa de l'augment de densitat que suposa i per poder-hi emplaçar, així, una parcel·la de 6.000 m² per a l'escola.

Un grup de veïns contraris a aquesta actuació han penjat pancartes de protesta al poble, i denuncien la «falta de transparència i de diàleg» per part del govern al llarg de tot el procés de la modificació del pla. Demanen que no es «massifiqui» el municipi convertint-lo en un «nucli suburbial» i que el consistori no faci «demagògia» vinculant la modificació amb la construcció de l'escola. Mantenen que es podria haver fet una gestió urbanística per fer l'escola sense necessitat de fer més pisos. Davant d'aquesta oposició, el consistori ha aturat el projecte i diu que de moment la modificació ha quedat «paralitzada» en espera que s'acabin de perfilar els estudis sobre l'actuació, i afirma que vol arribar al consens amb els propietaris i veïns.

Esperant l'escola nova

Flaçà fa temps que espera un terreny per a la nova escola. L'escola actual, situada a prop de les vies, té dos mòduls i no pot funcionar gaire més temps amb aquestes condicions. Es van buscar uns terrenys a prop del camp de futbol, però Educació va rebutjar la proposta per la proximitat amb les vies. Posteriorment, va donar el seu vistiplau en un terreny del Sud-4, ara en discòrdia.

Un pla general discordant

El pla d'ordenació urbanística municipal de Flaçà (POUM) ha estat discordant ja des de l'anterior mandat, encapçalat pel llavors alcalde, Vicenç G. Cara. El govern de Cara el va aprovar provisionalment el 2006, però la Plataforma Defensa de Flaçà hi va presentar prop de 500 signatures en contra. Urbanisme el va suspendre l'octubre d'aquest mateix any. Les eleccions del maig del 2007 van dur el tripartit (CiU-PDF-ERC) al govern. Poc després de les eleccions, el nou govern va introduir una modificació al pla general sobre Aconda. Urbanisme el va aprovar definitivament. Durant la campanya electoral del 2007, PDF i ERC es van mostrar contraris al POUM aprovat pel govern de Cara. Ara, el conflicte continua amb la modificació feta pel govern tripartit, que de moment l'ha paralitzat en espera de consens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona