Urbanisme

Badalona es compromet a acabar les obres del canal

L'equip de govern garanteix als veïns que el procés es farà de forma transparent i els convida a participar-hi

El projecte té el suport de tots els grups polítics amb representació a la ciutat

Finalment s'ha aclarit la incògnita que des de fa setmanes angoixava els futurs veïns de la zona del canal del port de Badalona. El govern de la ciutat ha assenyalat que veu amb bons ulls l'obra de construcció del canal i s'ha compromès davant els representants veïnals i els futurs residents a la zona a obrir un procés de participació que hauria de servir per consensuar amb ells qüestions com ara la definició dels equipaments previstos a la zona, la gestió i el manteniment dels espais mentre durin les obres, la mobilitat i els usos futurs dels espais.

El primer tinent d'alcaldia i regidor de l'Àmbit Badalona Habitable, Oriol Lladó, va explicar als veïns, en el marc d'una trobada informativa, que l'Ajuntament treballa en la definició de les bases per al concurs del futur hotel, que està previst construir a tocar del port. Aquesta és una peça clau per garantir el finançament de la segona fase del canal, pressupostada en poc més de set milions d'euros, i que inclou els treballs de desviació provisional de la via del ferrocarril i de construcció del viaducte que travessarà el tram final del canal. Fonts municipals asseguren que hi ha empreses interessades a invertir-hi un cop el terreny ha passat a estar fora del domini portuari i ja no hi ha una limitació temporal de l'explotació.

Els veïns no tenen cap dubte que l'operació tirarà endavant, i més després de conèixer la moratòria per a l'obertura de nous hotels a Barcelona. “Badalona només té 522 places hoteleres i un gran potencial turístic”, assegura Manel Rejón, portaveu de l'Associació d'Afectats pel Canal del Port, que es mostra entusiasmat per la possibilitat que veïns i administració puguin treballar plegats en la definició dels equipaments prioritaris a la zona. “Tenim previst reunir-nos amb les associacions de veïns i encetar un debat sobre quins equipaments caldrien per poder presentar-lo després a l'Ajuntament”, explica Rejón, que situa la trobada amb els responsables municipals a finals de setembre, un cop superat el 27-S. Tot i que manifesten la seva plena confiança en els compromisos adquirits per l'Ajuntament, els veïns asseguren que seguiran de prop les evolucions de l'obra. “A partir d'ara vetllarem perquè els terminis compromesos es vagin complint”, adverteix el portaveu dels futurs veïns, que assegura que, si tot va bé i l'operació urbanística de venda dels terrenys per fer l'hotel no s'encalla, la segona fase de la construcció del canal hauria de començar un cop estigui acabada la primera, que ha de tenir una durada aproximada de dotze mesos i es va començar el febrer passat. Tots els grups de l'oposició municipal havien manifestat ja als veïns de la zona el seu suport a la continuïtat de les obres del canal.

LA FRASE

A partir d'ara vetllarem perquè els terminis compromesos es vagin complint
Manel Rejón
Portaveu de l'associació d'afectats pel canal del port

LA DATA

14.02.15
La col·locació de la primera pedra del canal
va donar el tret de sortida a la primera fase de les obres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona