Urbanisme

Liciten la part central de la rambla Cugat de Girona

Aquesta primera fase de la reforma del passeig al barri de Fontajau tindrà un cost de 400.000 euros

El projecte preveu un termini de tres mesos d'obres i es refaran sis cruïlles del sector

La primera fase de la reforma de la rambla Xavier Cugat del barri de Fontajau de Girona tindrà un cost proper als 400.000 euros. Aquesta quantitat és la que s'ha establert com a preu de licitació per a la rehabilitació d'aquest passeig on des de fa anys els veïns del sector reclamen que s'actuï.

La primera fase de la reforma se centrarà en el tram central de la rambla. En concret, en un tram de 139 metres de llargada, en concret, l'espai comprès entre els carrers d'Antoni Varés i Enric Adroher. El plec de condicions de l'obra estipula que l'empresa que guanyi el concurs públic haurà de retirar l'actual paviment asfàltic que es va col·locar va anys i rebaixar el terreny fins a la cota marca.

Aquest paviment quedarà substituït per lloses rectangulars de formigó d'alta qualitat, a l'estil de les que s'estan instal·lant a la majoria d'espais que ara es rehabiliten. Les lloses s'aniran combinant amb espais verds, ja que el projecte d'aquesta primera fase ja preveu la plantació d'arbustos als escocells de conjunt que s'han dissenyat en la proposta. La licitació d'aquest tram central preveu que les obres de rehabilitació durin uns tres mesos. En aquestes obres no hi ha previst intervenir en la majoria de serveis del subsòl; en canvi, sí que s'ha previst renovar l'enllumenat de tot el sector afectat i substituir-lo per un de més eficient energèticament i que suposi menys contaminació lumínica. Aprofitant l'obra també es preveu renovar i canviar els bancs i les papereres d'acord amb els models que ara s'estan implantant a la ciutat a les noves zones d'urbanització o reurbanització.

Adaptar les cruïlles

El projecte de rehabilitació d'aquest centenar llarg de metres de la rambla Xavier Cugat també preveu urbanitzar les cruïlles dels carrers perpendiculars de la banda sud i nord del tram central. En el projecte que ara es licita es preveu l'actuació a sis cruïlles corresponents als carrers Antoni Varés, Enric Adroher, Amicals Mauthausen i el carrer Fontajau.

La rambla Xavier Cugat té una llargada total d'uns 500 metres i en aquesta primera fase s'executaran aquests 139 metres, ja que s'ha adaptat a la disponibilitat pressupostària que hi havia en aquests moments.

Per tant, en les fases successives està previst que s'executin els dos extrems de la rambla que en aquesta primera fase no es rehabilitaran. Es poden presentar les ofertes fins a final d'agost.

LES XIFRES

139
metres
de llargada són els que es refaran en aquesta primera fase, en concret, el tram central.
398.522
euros
és el pressupost inicial de la licitació per refer la primera fase d'aquest passeig al barri de Fontajau.
500
metres
de llargada té aproximadament la rambla Xavier Cugat des del pavelló de Fontajau fins als cinemes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona