Urbanisme

Portaran Muntanyans II a la fiscalia, si no s'atura

La plataforma Salvem Muntanyans va advertir ahir que portarà el pla urbanístic de Muntanyans II a la fiscalia de medi ambient i a Anticorrupció si la Sareb, propietària dels terrenys, torna a plantejar el projecte de construcció de 550 habitatges a tocar de l'espai d'interès natural (EIN) de la platja dels Muntanyans de Torredembarra. El portaveu de la plataforma, Silvestre Morros, va afirmar: “A nosaltres ens ha estranyat que la Generalitat no s'hagi posat dura que s'ha de fer complir la sentència que diu que allà no es pot edificar.”

L'Ajuntament de Torredembarra ha derivat a la Generalitat l'avantprojecte de pla parcial de la societat i Urbanisme ha encarregat un informe a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) perquè defineixi la nul·litat dels terrenys.

Precisament aquesta qüestió va fer que el TSJC dictés, el 2011, una sentència desfavorable al projecte. El Tribunal Suprem la va ratificar l'abril de l'any passat i va anul·lar definitivament el pla urbanístic de Muntanyans II.

Ara, tal com ja va informar El Punt Avui, Salvem Muntanyans reclama que es mantingui la nul·litat del projecte. Els ecologistes van insistir en el perill d'inundació dels terrenys i en l'afectació negativa que els edificis tindrien per a l'EIN de la platja dels Muntanyans. Morros va assegurar que representen “la voluntat majoritària” de la població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona