Urbanisme

Més de 200.000 euros per acabar la plaça de la nova biblioteca de Girona

L'equipament es va obrir al gener sense urbanitzar el solar que el tripartit havia escollit per construir el Bòlit

Els veïns havien reclamat la finalització de l'espai

L'equip de govern de CiU a la ciutat de Girona ha previst destinar una partida de més de 200.000 euros per al projecte d'urbanització del solar que hi ha al davant de la biblioteca Carles Rahola.

La gran biblioteca es va inaugurar a principi d'aquest any després de mesos de retards acumulats, precisament, perquè calia urbanitzar la zona d'accés al nou equipament cultural que van finançar el mateix consistori i el Ministeri de Cultura. L'acord entre les dues institucions va permetre la urbanització de l'entrada cap a la biblioteca, però va deixar sense executar la urbanització del solar que hi ha al davant del nou edifici.

Els veïns de l'Eixample van demanar des de l'inici al govern municipal que s'acabés la urbanització de la zona i s'evités que un solar de grans dimensions quedés a mig fer durant mesos. L'inici de l'activitat de la biblioteca a principi d'any va comportar que el solar sense urbanitzar quedés envoltat de tanques d'obra per evitar que els ciutadans hi puguin accedir i es produeixi algun accident.

Ara, amb un edicte que data del 13 de juliol, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha aprovat el projecte d'urbanització de l'anomenat sector B, que ha estat dissenyat pels arquitectes Sebastián Guerrico i Lluís Morán. L'espai es convertirà en una zona d'estada, principalment, com a zona verda, que completarà el sector de la nova biblioteca Carles Rahola.

Es dóna la circumstància que la parcel·la que ara el govern municipal vol urbanitzar era el lloc escollit per l'anterior govern tripartit per construir-hi el nou edifici del centre d'art contemporani del Bòlit. L'actual govern, però, va rebutjar la construcció d'aquell edifici i ara s'opta per acabar la urbanització del sector.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona