Urbanisme

Valls comprarà Ca Padró per fer-hi un futur equipament

El consistori inicia els tràmits per a l'adquisició i remet a futurs estudis tècnics els usos que acabarà tenint l'edifici

L'Ajuntament de Valls va anunciar ahir que comença els tràmits per a l'adquisició de l'edifici històric de Ca Padró, situat al cèntric carrer de la Cort i a tocar de la capella del Roser. Segons el govern municipal, l'acord d'adquisició puja a 175.000 euros, un preu que es considera “inferior al de valoració” i per tant “molt bo”.

Es tracta d'un immoble que ocupa 550 metres quadrats de solar, amb 1.700 metres quadrats útils i amb façanes tant al carrer de la Cort com al carrer del Forn Nou, a tocar del nou equipament de Ca Creus. Això suposa “una posició estratègica” a l'hora convertir-lo en un equipament que dinamitzi el nucli històric, segons ha explicat l'alcalde, Albert Batet.

No obstant això, el govern municipal no ha concretat quins usos tindrà en el futur i ha indicat diverses opcions. “Ara s'haurà de fer un estudi del seu estat de conservació, de les reformes necessàries i dels equipaments que hi podrien anar”, segons ha explicat el primer tinent d'alcalde, Jordi Cartanyà. En funció del resultat dels estudis s'optarà per decidir si esdevé seu de la nova escola de música, com havia proposat CiU en la campanya electoral, un centre cívic o un espai de promoció turística, hi ha afegit Cartanyà.

Ca Padró és un edifici de començaments del segle XV on hi havia l'hospital de Santa Anna i que va tenir aquesta funció fins a la segona meitat del XVI, quan va ser substituït per l'hospital de Sant Roc i va ser venut, el 1568, al mercader Joan Bover, que el va adaptar com a casa pairal. Al segle XVII va ser la casa de la família benestant dels Bellver, que l'any 1664 la va arranjar i ennoblir. A la segona meitat del segle XIX, l'edifici passa a la família Padró, industrials dedicats a la fabricació de gèneres de punt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona