Urbanisme

Ajuntament i veïns pacten la reforma de la plaça de les Rodes de Banyoles

El carrer del davant de l'església quedarà al nivell del centre de la plaça i els aparcaments que es perdran es compensaran amb el pàrquing subterrani

El costat de la plaça de les Rodes de Banyoles que dóna a l'església de la Sagrada Família es reformarà aquesta tardor, amb l'execució d'un projecte que es va acabar de definir dimarts en una reunió que van mantenir representants de l'equip de govern i dels veïns. Si bé les línies generals del projecte estaven decidides, quedava per concretar com es deixaria la calçada. L'opció que es va aprovar va ser la d'elevar-la al mateix nivell del centre de la plaça en el tram comprès entre el carrer Vallespirans i Estany, i eliminar, per tant, les voreres. A la resta, es mantindran les voreres, però es faran més amples. Paral·lelament, se soterraran els contenidors, s'aprofitarà per refer els serveis i s'eliminaran les aproximadament quinze places d'aparcament que hi ha en l'actualitat. La zona de càrrega i descàrrega es conservarà, per donar servei als establiments de la zona.

La pèrdua dels aparcament es compensarà amb la creació d'unes places en modalitat de zona blava en el pàrquing subterrani de la plaça.

“Hi sortim guanyant”

El pressupost és d'uns 200.000 euros, que pagarà l'Ajuntament. “No hi haurà contribucions especials per als veïns”, va recalcar ahir l'alcalde, Miquel Noguer, que va assistir a la reunió. El termini d'execució serà de tres mesos. Per la seva banda, el president de l'associació de veïns, Jordi Aurich, va mostrar-se satisfet del projecte i del fet que s'hagi consensuat. “Hi sortirem guanyant tant des del punt de vista estètic com de funcionament”, va afirmar Aurich.

Amb aquesta reforma es donarà continuïtat a l'estètica urbanística dels carrers Estany, Vallespirans i de la Barca, remodelats fa pocs mesos. A més, servirà d'enllaç amb l'àrea de vianants ja existent de la plaça de les Rodes i el carrer de la Rambla, fins a la plaça dels Turers.

LA XIFRA

200.000
euros
és el pressupost de l'obra, que es pagarà amb recursos de l'Ajuntament, sense contribucions especials.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona