Urbanisme

Morella comença la rehabilitació de la Torre de la Font Vella

La vila continua treballant en la rehabilitació i posada en valor del patrimoni

L'Ajuntament de Morella continua treballant en la rehabilitació i posada en valor del patrimoni de la localitat. Així, ja ha començat la important obra de la Torre de la Font Vella, que ha de servir per consolidar aquest monument i que tindrà un pressupost de 150.000 euros.

L'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, assenyala que “la rehabilitació i posada en valor del nostre patrimoni és una prioritat per a aquest equip de govern i aquesta actuació servirà per consolidar la Torre de la Font Vella i millorar aquest abric defensiu de la ciutat”.

A més, afegeix que “aquesta actuació s'ha demorat massa en el temps perquè el Govern ens va concedir l'1% cultural per a dur a terme l'actuació i després va paralitzar aquesta línia d'ajudes. Després de molts anys reivindicant l'actuació, no ha quedat altre remei que siga l'Ajuntament de Morella qui realitze la necessària i urgent intervenció”.

La rehabilitació d'aquesta torre permetrà recuperar una de les dues que encara no s'havia pogut consolidar. Morella té un total de 1,5 quilòmetres de muralla, amb cinc portals i quinze torres, que presenten un avançat estat de rehabilitació.

Precisament, el 2011, l'Ajuntament de la localitat va rebre el premi Patrimoni que lliuren les ciutats Patrimoni de la Humanitat espanyoles per aquest treball de recuperació monumental i posada en valor de la fortalesa i edificis culturals.

Cal recordar que aquest perímetre defensiu de Morella pot conèixer-se en profunditat en l'exposició “Torres i portals del recinte emmurallat de Morella”, que ha realitzat l'arquitecte Vicente Dualde i que fa un recorregut en 3D per aquests monuments. La mostra es troba actualment a la Llotja de l'edifici consistorial i es traslladarà en setmanes a les Torres de Sant Miquel.

Aquest és un exemple més del treball en la divulgació i posada en valor del patrimoni de la localitat.

A més, l'Ajuntament de Morella també està treballant perquè es pugen visitar diverses torres i alguns trams de la muralla a través del Passeig de Ronda. Finalment, cal recordar que s'està treballant per aconseguir finançament per reparar els desperfectes que van ocasionar les pluges del mes de març al Castell i la Torre del Racó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona