Urbanisme

L'avinguda Barcelona, gran inversió pel 2016 a Malgrat

La urbanització del tram que queda, entre l'avinguda Colom i el carrer Ausiàs March, s'endú més d'un milió del pressupost

Els comptes pugen fins a 19 milions, un 0,8% més que el 2015

Les obres d'urbanització del tram que falta per unir l'avinguda Barcelona amb l'avinguda Colom de Malgrat, a partir del carrer Ausiàs March on avui s'acaba l'asfaltat, és la gran inversió prevista en els comptes municipals del 2016 que ahir van presentar la coalició de govern del PSC i Junts per Malgrat (JxM). L'obra, que ja es preveia fa vint anys, permetrà, segons va explicar l'alcalde, Joan Mercader (PSC), afrontar en un futur no gaire llunyà la tan esperada remodelació del passeig marítim que l'alcalde xifra en “entre 6 i 8 milions d'euros”.

L'actuació preveu una inversió de més d'un milió d'euros pel proper exercici –una partida que també inclou les expropiacions als propietaris dels camps per on ha de continuar el carrer– i preveu al voltant d'1,5 milions més en el pressupost del 2015. “Les obres han d'enllestir la urbanització de la zona i absorbir el trànsit de vehicles, en especial d'autocars, del futur passeig marítim”, va precisar Mercader. En el paquet d'inversions també destaca la inversió de 100.000 euros en el pont del carrer Passada; els 250.000 euros per a millores urbanes que inclouria la transformació en un espai polivalent a l'aire lliure on poder fer esdeveniments i fires al solar on s'havia d'aixecar el teatre auditori i 125.000 euros més per millores al poliesportiu Germans Margall. En total, el paquet d'inversions de Malgrat pel 2016 puja a 1,9 milions d'euros.

Reduir el deute

Segons va avançar la regidora de Serveis Econòmics, Isabel Ortiz (PSC), la màxima que qualifica els comptes per l'any vinent és “l'equilibri, l'austeritat i l'autosuficiència”. “Volem continuar rebaixant el deute, que el tenim al 29,5%, mantenir els serveis i les bonificacions, en especial aquells adreçats als col·lectius desfavorits i continuar pagant als proveïdors a vint dies”, va precisar tot recordant partides com els 20.000 euros que es destinaran a ajudes per a habitatge social.

Per àrees, Governació, amb 3,4 milions d'euros, és de les que més partida absorbeixen, seguida de Serveis en el Territori, amb 3,3 milions, i a més distància, Política Territorial, amb prop de 2 milions, i Medi Ambient, amb 1,9. Joventut se situa al final de la llista, amb 67.050 euros. Ortiz va remarcar també els més de 100.000 euros que es destinen a una regidoria de nova creació, la que engloba Solidaritat, Igualtat i Gent Gran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona