Urbanisme

Alcanar indemnitzarà amb un milió la promotora Turov

El TSJC ha decidit a favor de la mercantil que va construir 32 apartaments turístics a Alcanar Platja amb una llicència que va ser declarada nul·la

L'enderroc de les cases es farà els propers mesos

Una bufetada econòmica que marcarà aquest mandat i el futur de les arques públiques d'Alcanar. Després d'una dècada de litigis, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha decidit a favor de l'empresa Turov, que va construir 32 habitatges turístics a Alcanar Platja l'any 2003 amb una llicència d'obra que va ser anul·lada posteriorment. Ara l'Ajuntament d'Alcanar haurà de pagar 1,07 milions d'euros per indemnitzar la societat promotora, ja que els habitatges seran enderrocats en els propers mesos.

La disputa legal entre la corporació i la mercantil s'explica pel fet que la normativa urbanística només permetia construir nou habitatges unifamiliars en els terrenys on es va impulsar la construcció. En aquest sentit, l'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, va recordar ahir durant una roda de premsa que “aquesta és una situació heretada” i que estudiarien “demanar responsabilitats a l'equip de govern que va permetre el projecte”.

El regidor també va avançar que es tem un efecte crida entre la resta d'afectats per la construcció, és a dir, els particulars que van adquirir algun dels habitatges. La indemnització actual serà únicament per a l'empresa, que encara té en cartera vuit apartaments. Pel que fa al pagament, Montserrat va puntualitzar ahir que la corporació estudiarà d'on obtenir la partida completa, si amb un crèdit o bé amb modificacions pressupostàries.

LA FRASE

És un problema heretat i demanarem responsabilitats a l'equip de govern que va allerar el projecte
Alfons Montserrat
ALCALDE D'ALCANAR

Anys de plets per un projecte qüestionat

La història dels habitatges d'Alcanar Platja no està exempta de polèmiques i entrebancs. La junta de govern local durant l'any 2003 va concedir la llicència a la promotora, fet que va motivar queixes per part de diferents col·lectius, com l'associació de veïns Bahia Alfacs. Tot i això, el projecte es va dur endavant i va acabar als tribunals. Primer, va ser el jutjat número 2 de Tarragona el que va anul·lar la llicència d'obres, i, després, va ser el Tribunal Superior de Justícia l'òrgan que va suspendre el pla especial de reforma interior (PERI) aprovat per l'Ajuntament d'Alcanar i la Generalitat. Entre tot, la corporació va acordar enderrocar els habitatges, decisió que va provocar que la mercantil reclamés una indemnització patrimonial al municipi. La sentència favorable per part del TSJC després de que la mercantil Turov presentés concurs de creditors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona