Urbanisme

Aturat de nou el passeig marítim de Castelldefels

Se'n suspenen les obres per un desacord de pressupost entre dos ministeris

Les obres del tercer tram del passeig marítim de Castelldefels estan aturades després que dijous el Ministeri de Medi Ambient, responsable del projecte, en va ordenar la suspensió temporal per una desavinença pressupostària amb el Ministeri d'Hisenda, que no dóna el vistiplau a una modificació pressupostària de 4.554 euros, el 0,2% del cost total. L'aturada ha aixecat l'alarma entre els veïns, els restauradors i l'Ajuntament, ja que és la segona suspensió des que van començar els treballs, l'any passat, un retard que ha afectat especialment els restaurants de la zona. Els treballs es van aturar durant sis setmanes al juny. En aquella ocasió la constructora, Tecsa, demanava un augment del 7,7% del pressupost pel suposat sobrecost que suposava l'eliminació de les plataformes sobre les quals s'havien d'instal·lar guinguetes fixes, segons el projecte inicial. Aquesta opció va ser rebutjada pels veïns del passeig per les molèsties que els establiments podrien suposar. Aquest rebuig va comportar una modificació del projecte que, segons Medi Ambient, no tenia sobrecost. Finalment sí que n'hi ha hagut: 4.554 euros que el ministeri d'Hisenda, a través de la Intervenció General de l'Estat, no ha acceptat, tot i que Medi Ambient hi va donar el vistiplau. Això ha originat la suspensió temporal de part de les obres, les que afecten al cantó mar –la calçada, que ahir es va reobrir al trànsit, i les voreres de la banda de muntanya no n'estan afectades.

La suspensió va motivar la reacció immediata del consistori, que dijous a la nit va aprovar una moció d'urgència en què demana a la ministra de Medi Ambient que ordeni la represa immediata de les obres. “L'aturada és una greu irresponsabilitat”, afirma l'alcaldessa, Candela López. “Els perjudicats de la nova paralització seran la ciutadania i els serveis d'oci i restauració de Castelldefels, que seguiran amb un passeig marítim ple de tanques, runes i obres a mig fer”, hi afegeix. López recorda que el passeig hauria d'estar acabat el 3 de desembre, i vista la impossibilitat de complir els terminis, el consistori demana que les obres estiguin acabades per Setmana Santa, perquè no afectin la propera temporada estival.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona