Urbanisme

Reformaran la plaça del Gra de Girona a la primavera

El projecte, encara en redacció, pretén recuperar i dignificar l'espai per a l'ús dels veïns

Es traurà la vegetació actual i els parterres i s'hi col·locaran lloses amb franges per plantar-hi gespa

L'Ajuntament de Girona té previst fer la reforma de la plaça del Gra, al carrer de Sant Francesc, durant la primavera que ve. El regidor del barri del Mercadal, Eduard Berloso, diu que el projecte de millora d'aquest espai urbà actualment està en redacció, i que la voluntat de l'equip de govern és dur-lo a terme la primera meitat de l'any vinent. El projecte forma part de les propostes veïnals incloses en els pressupostos participats per al Mercadal de l'any 2015 de l'Ajuntament de Girona.

L'actuació servirà per dignificar l'espai i recuperar-lo per a l'ús públic, ja que l'estat actual no ho permet. El que es farà és eliminar la vegetació actual, tant les plantes menors com quatre arbres que hi ha ubicats a l'interior de les jardineres. A continuació s'enderrocarà la vorada perimetral de pedra i es traurà la font d'obra de ceràmica. El sòl es pavimentarà amb llosa de formigó separada per tal que es dibuixin estretes regues longitudinals al llarg de la plaça. Aquestes regues es reompliran amb terra i s'hi plantarà gespa per aconseguir un efecte més harmònic i net de la plaça i permetre, d'aquesta manera, que s'hi pugui passejar pel mig amb normalitat.

L'actuació té un pressupost previst de 19.500 euros, i és la més costosa de les cinc actuacions que es van incloure en els pressupostos participats del 2015 per al barri del Mercadal. Segons l'Ajuntament, d'aquestes cinc actuacions tres ja s'han executat. Una era la millora del sòl de llambordins als carrers Anselm Clavé (entre la plaça Independència i el carrer del Nord) i el carrer del Perill. Aquesta actuació estava pressupostada en 11.600 euros.

També s'ha estat treballant les darreres setmanes en l'arranjament del paviment malmès a la plaça de la Constitució. L'actuació tenia un cost previst de 4.095 euros.

En el marc dels pressupostos participats, l'Ajuntament va preveure, a més, la instal·lació d'una cartellera municipal a la plaça de la Independència la ubicació de la qual s'havia de consensuar amb els veïns. Era l'actuació més econòmica, amb un cost de 1.350 euros que incloïa el seu manteniment durant un any.

D'altra banda, està en marxa la continuació del pla de dinamització del barri, el qual es va iniciar amb els pressupostos participats del 2013. En aquell moment es va fer una inversió de 5.679,62 euros per comprar material per a l'associació de veïns. La continuació del procés de dinamització sociocultural ha de continuar amb una inversió de 6.000 euros, per “recuperar les formes de relació pròpies d'un barri, els seus costums, el veïnatge i tots els signes d'identitat que el singularitzen”.

LES XIFRES

42.606
euros
va ser la quantia assignada al Mercadal en el pressupost participat del 2015.
5
actuacions
s'hi contemplaven, de les quals, segons el consistori, se n'han fet tres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona