Urbanisme

Urbanisme no permet fer l'hotel al complex del golf de l'Àngel de Lloret de Mar

L'Ajuntament va aprovar ahir el conveni amb la societat que desenvolupa el projecte del golf, que haurà de renunciar a fer-hi un hotel de 8.000 metres quadrats

El ple de Lloret de Mar va aprovar ahir el conveni signat en data del 18 de març de 2015 entre l'Ajuntament de Lloret de Mar, la societat Golf Sant Pere del Bosch SL i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per desenvolupar el projecte del golf de l'Àngel. El conveni recull les prescripcions de la Comissió Territorial de Girona del 27 de novembre de 2014 i les de l'acord del ple del 2 d'agost de 2013. El canvi més significatiu que s'ha hagut d'introduir és la retirada del projecte de construcció d'un hotel de 8.000metres quadrats, que, segons Urbanisme, no es pot fer.

L'acord es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups excepte ICV-EUiA i En Lloret Sí Se Puede, que s'hi van oposar. Xavier Rodríguez (ICV-EUiA) va vaticinar que tot i que no es farà l'hotel, a la zona s'hi acabaran construint habitatges, i va criticar que es continuï amb el model de desenvolupament basat en la construcció. La visió positiva respecte del projecte es podria resumir en la valoració de l'alcalde, Jaume Dulsat, que va recordar la possibilitat que a Caldes de Malavella es faci la pròxima Ryder Cup, i els beneficis que pot reportar per a la població tenir un projecte d'aquesta envergadura. Enric Martínez (PP) va demanar-se si els responsables del projecte estaran interessats igualment a tirar endavant el projecte, atès que ara no hi poden construir l'hotel. El pla especial per ampliar el camp de golf de l'Àngel ve de lluny. El 2009 es va aprovar com una aposta per impulsar el turisme esportiu i de qualitat. El camp havia de tenir un mínim de 18 forats i s'hi havia de construir la seu del club (encara prevista) i un hotel de màxima categoria, que ara no es podrà fer. Segons la proposta, s'hi podrien fer competicions professionals del més alt nivell de qualitat.

La inversió prevista era de més de set milions d'euros, segons va explicar fa un parell d'anys el director de la societat que impulsa el projecte, Nicolau Cabañas. L'antic camp de golf de l'Àngel es va construir el 1992 i està en desús, fet que ha comportat la seva degradació.

LA XIFRA

7
milions
d'euros, com a mínim, va calcular la societat que invertiria en el projecte del golf de l'Àngel.

LA DATA

2009
És l'any
que l'Ajuntament de Lloret va aprovar el pla especial que permet ampliar el golf, i inclou usos hotelers.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona