Urbanisme

L'espai d'acolliment de Púbol, a punt per rebre visitants

Es tanca la primera fase del projecte, que ha permès arranjar el pàrquing que usen els visitants del Museu Gala Dalí

L'espai d'acolliment de Púbol ja està a punt per rebre visitants del Museu Gala Dalí, que fins ara havien d'aparcar els cotxes en un espai sense urbanitzar i sense cap tipus de serveis. El projecte Viure al poble s'ha tancat així en la primera fase, que servia per racionalitzar l'espai d'acolliment, on s'han instal·lat tres estructures cobertes, una amb serveis i unes altres que han de servir per acollir un futur espai de rebuda de visitants. L'aparcament ja és operatiu, tot i que encara hi ha alguns operaris que acaben diverses connexions de llum.

La majoria de la superfície està destinada a l'aparcament, amb una cinquantena de places per a turismes senyalitzades. També s'han reservat sis aparcaments per a autocars, a banda de l'espai annex al pàrquing, en què s'ha habilitat una zona per a jocs infantils.

L'alcaldessa de la Pera, municipi al qual pertany el nucli de Púbol, Lluïsa Teixidor, es mostra satisfeta per l'obra, que “donarà un accés més directe al museu als visitants, als quals ara serà més còmode arribar fins a Púbol”.

El projecte ha estat finançat per fons europeus per mitjà del programa Viure al poble. La subvenció, però, encara s'ha de cobrar, i l'Ajuntament de la Pera ha hagut d'avançar els diners amb un crèdit de 450.000 euros que podrà cancel·lar quan rebi la subvenció ja concedida.

LA XIFRA

6.351
metres quadrats.
Aquesta és l'extensió del terreny que ara s'ha ordenat urbanísticament.

LA FRASE

Donarà un accés més directe al museu als visitants, als quals ara serà més còmode arribar fins a Púbol
Lluïsa Teixidor
ALCALDESSA DE LA PERA

La senyalització, a continuació

Amb el projecte integral es vol reordenar la porta d'accés turístic del nucli de la Pera, un municipi que rep anualment al voltant de 125.000 turistes, interessats en l'atractiu del castell de Púbol. En la segona fase del projecte es pretén motivar el visitant, per mitjà de l'impuls que es doni des del punt d'informació turística, perquè tingui interès a descobrir els nuclis de la Pera, Pedrinyà i Riuràs.

La senyalització de l'entorn es farà en els mesos vinents. Tindrà pes en la segona fase el disseny d'un lloc web que serà l'espai d'entrada digital al municipi.

Serà el desplegament complet del projecte Gaudir la Pera: un passeig turístic pels racons històrics i culturals del municipi per impulsar el turisme dalinià a la Pera, que ha facilitat l'interès per subvencionar els treballs per part de la Unió Europea amb els fons Feder.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona