Urbanisme

Els urbanistes destaquen el potencial de Lloret

El seminari internacional va cloure ahir el seu estudi del municipi

El Seminari Internacional d'Urbanisme de Lloret de Mar, una trobada d'experts en urbanisme i arquitectura que es va iniciar el 9 de gener i que ha tingut la participació de sis especialistes internacionals i cinc estudiants del sector, es va cloure ahir. El consens global dels experts és “la gran potencialitat de Lloret de Mar”, segons una nota tramesa per l'Ajuntament. El treball dels experts, que ha tingut diverses activitats i 10 reunions amb tècnics municipals, empresaris, polítics i representants veïnals del municipi, es presentarà d'aquí a unes setmanes en un document final de conclusions estratègiques.

Els sis urbanistes han estat realitzant l'estudi a escala regional –contemplant la zona de Costa Brava Sud i les zones d'interior de les comarques que la conformen–, i a escala local, concretament en el municipi de Lloret de Mar. El treball dels urbanistes ha estat enfocat en la visió d'una destinació turística integrada dins d'un àmbit territorial comarcal de referència, en aspectes de connectivitat i mobilitat supramunicipal, en la recuperació del nucli antic de Lloret, en l'ús eficient dels recursos energètics i hídrics, en la implementació d'una estratègia de revalorització cultural del municipi i en la potenciació del turisme esportiu. També s'ha estudiat l'oportunitat de generar una indústria cultural i artística a Lloret mitjançant una estructura institucional pública i/o privada, com també l'organització d'esdeveniments culturals i festivals; la vinculació de Lloret de Mar a estudis universitaris en àmbits de turisme i hostaleria, i la intensificació d'accions de permeabilitat de la destinació i potenciació del turisme d'interior.

El seminari ha estat una de les accions prioritàries fixades pel grup de treball –format per l'Ajuntament de Lloret de Mar, la Generalitat de Catalunya i la Mesa Empresarial de Turisme de Lloret de Mar– dins del pla operatiu per a la reconversió turística de la destinació de Lloret de Mar.

Per aquest motiu, els membres del Grup de Treball han estat en contacte permanent diari durant els vuit dies que ha durat el seminari, que pretén identificar millores turístiques i urbanístiques per a Lloret de Mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona