Urbanisme

El govern de Girona multa el Vol amb 6.215 euros

L'Ajuntament tramita la sanció als propietaris de l'estructura per haver excedit en més de tres mesos l'estada permesa al centre de la ciutat

L'espai va acabar desmuntant-se a finals de setembre

L'Ajuntament de Girona imposa als propietaris del Vol Gastronòmic una sanció de 6.215 euros per haver estat 99 dies ocupant la via pública un cop s'havia extingit la llicència. Així ho va fer públic ahir el govern municipal després que s'hagi efectuat tot el tràmit burocràtic i s'hagi acabat el plec de càrrecs de l'expedient sancionador.

Els tràmits han anat més lents perquè, un cop es va retirar la gran infraestructura a finals de setembre, el consistori va tenir problemes i li va ser impossible comunicar en persona l'obertura de l'expedient sancionador. Això va obligar que a principi de desembre l'ara exalcalde Carles Puigdemont emetés un edicte com a notificació de resolució d'alcaldia pública per permetre que continués l'expedient sancionador.

La regidora d'Urbanisme, Marta Madrenas, recorda que l'ocupació sense llicència d'un espai públic és considerada pels tècnics “una infracció molt greu”. Cal recordar que el restaurant suspès sobre el riu Onyar havia d'haver-se desmuntat abans de l'1 de juliol passat, però com que l'estructura no es podia establir en altres municipis o països es va deixar en aquest punt del carrer Santa Clara amb el pont de Pedra fins a finals de setembre.

Això sí, Madrenas també valora que la reposició per part dels gestors del Vol de l'espai públic “es va fer com pertocava” i això s'ha tingut en compte en la resolució. Tot i això, la sanció de més de 6.200 euros és de les més altes que ha imposat mai el consistori per una infracció d'aquest tipus i, com ja s'avançava en la notificació i l'expedient, es van comptabilitzar els 99 dies en què es va incomplir la normativa.

A l'estiu el govern municipal va negociar amb la propietat com es feia la retirada, però aquest fet i l'incompliment de diversos ultimàtums determinats pel mateix equip de govern han provocat que el consistori hagi comptabilitzat tots els dies des de l'1 de juliol fins al 6 d'octubre, data en què el consistori va donar per bo el procés de retorn de l'espai que havia ocupat i els treballs per refer la zona que s'hi van fer.

Ara les dificultats per comunicar qualsevol nou pas a l'empresa 2016-01-3064195també poden comportar una lentitud en el procés, però Madrenas assevera que, com s'ha fet en l'expedient, poden emetre edictes que permetin arribar a l'execució del cobrament de la multa. L'empresa, però, pot presentar-hi al·legacions.

LA FRASE

Vam tipificar la infracció com a molt greu pel fet d'ocupar la via pública un cop acabada la llicència
Marta Madrenas
regidora d'urbanisme

LA XIFRA

99
dies
va ocupar l'estructura el centre de Girona un cop s'havia exhaurit el permís per ocupar la via pública.

LA DATA

29.09.15
És el dia
que es va desmuntar i treure el Vol, per bé que encara van caldre uns dies més per refer l'espai.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona