Urbanisme

Urbanisme tomba l'ampliació del mas de la Xalamera

El projecte hoteler impulsat per un empresari andorrà podria quedar paralitzat per la falta de rendibilitat

La comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre ha tombat la petició per ampliar la capacitat del projecte hoteler del mas de la Xalamera, a Benifallet. L'impulsor, l'empresari andorrà Antonio Cachafeiro, havia reclamat poder duplicar les places disponibles per fer viable la inversió.

Es tracta d'una obra projectada com a hotel de quatre estrelles, a tocar del riu Ebre, i amb atractius únics com ara un gran jardí botànic amb espècies que, segons va explicar Cachafeiro a aquest mitjà, fins i tot han despertat l'interès de científics i experts en botànica. L'hotel havia tingut inicialment el vistiplau per habilitar-hi 80 habitacions, però el novembre passat Cachafeiro va condicionar el desencallament de les obres a l'augment del nombre de places, fins a 160. Per Cachafeiro, només aquesta opció faria viable una operació valorada en deu milions d'euros que, amb els condicionants actuals, no trobaria rendibilitat fins al cap de 30 anys.

Urbanisme, però, considera que no es pot parlar d'ampliació quan encara no s'ha posat en marxa un projecte que ja preveia més places de les que permet l'edifici. Així ho va verificar ahir el director general d'Ordenació del Territori, Agustí Serra, que va descartar la possibilitat de permetre l'ampliació del mas de la Xalamera, quan encara no ha entrat en funcionament el plantejament aprovat. Respon així a la petició de l'empresari, que havia condicionat l'impuls del projecte a la possible ampliació d'aquest. Serra, però, ha recordat que Urbanisme ja havia estat permissiu en el moment de concedir el permís inicial.

L'empresari Antonio Cachafeiro és el propietari del Punt de Trobada i l'Hiper d'Andorra. Amb la Xalamera volia ampliar la seva àrea de negoci a la demarcació de Tarragona, una proposta que, ara per ara, no es durà a terme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona