Urbanisme

Pineda troba aluminosi en un edifici i en revisarà deu més

Els tècnics de la Generalitat descarten el desallotjament del bloc de pisos del carrer Sant Jordi, però li calen obres urgents

L'Ajuntament avançarà els diners, però el cost l'assumiran els veïns

La visita d'un pèrit en un habitatge del bloc de pisos del número 79 del carrer Sant Jordi de Pineda, al barri del Carme, la setmana passada, va fer saltar l'alarma. L'home va informar l'Ajuntament que havia detectat un problema en una biga que podia afectar l'estructura de tot l'edifici, i va mobilitzar els tècnics municipals, que, un cop visitats altres habitatges, van emetre un informe en què aconsellaven el desallotjament urgent i el seu apuntalament immediat del bloc per fer un estudi més precís de la situació, malgrat que tot indica que es tracta d'aluminosi. La situació es va començar a explicar als afectats i, paral·lelament, el consistori va demanar una segona opinió a professionals de l'Agència d'Habitatge de Catalunya. Aquests van rebaixar la gravetat dels fets i van assegurar que els veïns no havien de marxar de les seves cases, però van coincidir a demanar una actuació d'urgència a l'immoble.

El regidor d'Urbanisme, Jordi Masnou (PSC), explica que en una nova trobada amb els veïns se'ls va comunicar la necessitat d'iniciar una inspecció tècnica pis per pis que comporta la instal·lació de puntals i la realització de cales per conèixer l'afectació real del problema. “Se'ls ha fet arribar una carta en la qual se'ls informa que han de dur a terme aquesta inspecció i, alhora, han de presentar el document que certifiqui que l'edifici ha superat la inspecció tècnica obligatòria i la certificació energètica en un màxim de quinze dies”, precisa. El regidor, però, avança que en la trobada amb els afectats aquests ja van evidenciar la falta de recursos per poder afrontar unes obres que els tècnics calculen que pujaran uns 1.000 euros per pis. “L'Ajuntament estudia avançar els diners de les obres, però els propietaris n'hauran d'assumir el seu cost posteriorment perquè són els responsables directes del manteniment dels habitatges”, comenta, i afegeix que un cop es disposi de la documentació en regla del bloc de pisos, s'estudiarà la possibilitat de demanar una subvenció a la Generalitat, però recorda que en cas de ser concedida no superaria el 30% del cost total de la reforma.

Comunitat complexa

Es dóna el cas que al bloc de pisos afectat s'hi han detectat habitatges ocupats i altres de buits que estan en mans dels bancs. A més, en alguns hi viuen llogaters que asseguren que mai no han vist el propietari en persona. “Hi ha realitats molt complexes, però hem d'actuar sense retard perquè hem de garantir per damunt de tot la seguretat de la gent que hi viu”, insisteix.

L'edifici del número 79 del carrer Sant Jordi forma part d'una illa de blocs de pisos construïda en els mateixos anys i que, segons l'Ajuntament, obligarà a fer extensiva la inspecció tècnica per confirmar si també tenen les mateixes afectacions estructurals i, en aquest cas, poder actuar en conseqüència. A la zona delimitada per l'illa s'hi aixequen un total d'onze edificis que inclouen 229 habitatges, onze locals i un magatzem. Els tècnics municipals ja treballen en l'elaboració d'un calendari de visites per a cada pis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona