Urbanisme

Reclamen un pla urgent al barri gitano de Figueres

La plataforma Figueres Democràcia convoca demà una reunió per explicar la seva proposta per actuar al sector oest de la ciutat

Demana una inversió inicial de 50.000 euros en millores

La plataforma Figueres Democràcia reclama que s'inverteixi en un pla urgent de millora al barri gitano de Figueres. Per això ha presentat una al·legació al pressupost municipal del 2016 perquè s'inclogui una partida pressupostària inicial de 50.000 euros per a la confecció urgent d'un pla de millora urbana en el marc territorial del barri de Sant Joan i les zones adjacents.

Figueres Democràcia presentarà aquesta proposta dilluns, a les vuit del vespre al Teatre del Bon Pastor, on mossèn Josep Taberner també explicarà per què dóna el teatre al barri. Serà una reunió a la qual estan convidats els grups polítics, veïns i mitjans, i que vol ser una continuació de les dues que ja es van fer arran de l'obertura d'unes rases al carrer, l'estiu passat.

Un projecte global

Les al·legacions les ha presentades Alfons Romero, en nom de Figueres Democràcia, i també van signades per Joan Antoni Beltran, Íria Gibert, Joan Oliva i mossèn Josep Taberner. La plataforma diu en l'escrit que consideren que el pla de millora urbana que proposen “ha d'esdevenir un projecte global, un instrument que representi un acord entre les diverses administracions per abordar la complexitat i les necessitats d'aquest entorn social”. També adverteix que “cal articular respostes a les necessitats més immediates, però també a mitjà i llarg termini, per tal d'assolir l'objectiu de la transformació”. I hi afegeix que aquest pla “ha d'anar acompanyat d'un ens d'execució” que passaria per la creació del que anomenen consorci de la zona nord-oest, “que s'encarregui de dirigir, coordinar i executar el pla de millora urbana”.

Figueres Democràcia critica el grau d'incompliment que consideren que ha tingut el pla d'actuació integral que es va aprovar el 2015. I demana que s'aconsegueixi partida pressupostària per al barri de Sant Joan, traient els diners de reduir o eliminar partides que consideren “inapropiades” i que sumen gairebé un milió d'euros. Parlen de retribucions, assistències, subvencions a grups municipals,  càrrecs de confiança i personal directiu i
dedicacions exclusives o parcials.

La plataforma està parlant amb els grups polítics per buscar suports a la seva al·legació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona