Urbanisme

L'exalcalde culpa els tècnics del permís a la nau de Sant Pol

El fiscal manté els cinc anys de presó per a Francesc Pomés per falsedat documental i demana una multa per a l'arquitecte

L'empresa Amargant presenta un recurs al TSJC per evitar que s'enderroqui la instal·lació il·legal

L'exalcalde de Sant Pol de Mar Francesc Pomés (CiU) es va espolsar tota responsabilitat ahir, davant de l'Audiència de Barcelona, durant el judici en què el fiscal l'acusa de falsedat documental per haver afavorit que l'empresa Amargant construís, l'any 2000, una nau industrial dins dels cinquanta metres reservats per seguretat a l'autopista C-32. Per això, el fiscal va mantenir la petició de cinc anys de presó per a ell, i va canviar la pena de presó per la de multa al llavors arquitecte municipal, Albert Casals, per un delicte de prevaricació en haver qualificat de “favorable” el projecte. L'acusació popular, exercida per l'Ajuntament de Sant Pol, va demanar dos anys de presó per a tots dos en considerar que van cometre un delicte de prevaricació, no de falsedat, i que hi ha hagut dilacions indegudes en el procés.

“Mai vaig signar un document que pensés que era il·legal. Confiava en els serveis tècnics i en el secretari municipal”, va declarar Pomés, que va afegir: “Si hagués rebut una notificació expressa d'enderroc, s'hauria fet.” El fiscal, però, li va recordar que quan des del Departament de Carreteres de la Generalitat es va comunicar al consistori que no es podia donar llicència de construcció de la nau, l'exalcalde va ometre que ja havia donat i cobrat el permís d'obres. Per la seva banda, el llavors arquitecte municipal va argumentar que havia signat a favor d'un primer informe per a l'actuació, però que no va validar l'executiu.

Paral·lelament al judici, ahir es va confirmar que els propietaris de l'empresa Amargant han presentar un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la sentència que obliga l'Ajuntament a restituir la legalitat vigent i enderrocar la instal·lació. “Nosaltres sempre hem actuat amb els permisos corresponents que vam sol·licitar i obtenir i ara en som els principals afectats amb una decisió que ens pot fer tancar l'empresa”, assegurava ahir Joan Amargant.

Des de l'empresa consideren que fins que no hi hagi una sentència ferma del TSJC no s'hauria de poder executar l'enderroc. Des del consistori, però, l'alcaldessa Montserrat Garrido (CiU) assegura que s'han esgotat totes les vies per trobar una alternativa, i que des de fiscalia i de la Generalitat s'exigeix al consistori que tiri a terra la nau. Si s'enderroquen les instal·lacions, l'Ajuntament hauria d'indemnitzar Amargant. Els treballadors de la firma han iniciat una campanya per evitar que es tiri a terra la nau i obligui a tancar l'empresa.

LA XIFRA

9
anys
fa que es va donar el permís municipal per construir la nau de l'empresa Amargant de Sant Pol de Mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona