Urbanisme

política municipal

Can Juncadella té ara deu dies per obrir el camí de ronda de Lloret

El nou ultimàtum del govern es portarà a l'aprovació del ple, i els deu dies són a partir de la notificació de l'acord

Demanarà una ordre judicial si els propietaris no compleixen

Segon ultimàtum. L'equip de govern de Lloret de Mar portarà a l'aprovació del ple dilluns la ratificació d'un decret d'alcaldia que exigeix als amos de la finca de Can Juncadella (situada a l'espai d'interès natural del massís de Cadiretes) que deixin lliures per a la seva utilització pública el camí de ronda en el tram comprès entre la platja de Canyelles i cala Morisca, i la part pública del GR92-11. En dos mesos l'alcalde, Jaume Dulsat, va signar dos decrets. En el primer, al mes d'abril, fins i tot es fixava com a data per obrir la zona el 9 de maig passat a les onze del matí, però es va deixar en suspens quan els propietaris (la societat Flinder Data) van presentar-hi al·legacions. El 17 de maig els serveis jurídics municipals van emetre un informe que proposava desestimar les al·legacions, a excepció de l'apartat en què els propietaris al·legaven que no era competència de l'alcalde acordar la recuperació d'ofici dels camins de la finca, i per això van recomanar, “per més seguretat jurídica”, que l'acord de recuperació fos dictat pel ple municipal. Els informes van portar a un segon decret d'alcaldia, que requereix als propietaris que cessin en la seva “usurpació” i deixin lliures els camins públics de la finca, que, en un conveni del 2009 el govern de CiU va permetre tancar a canvi que els propietaris refessin el camí de ronda. El camí, però, no s'ha fet mai.

En l'acord que es portarà al ple s'ordena a Flinder Data que en el termini màxim de deu dies hàbils “a comptar des de l'endemà que li sigui notificat l'acord” cessi en la seva actuació d'usurpació dels camins, i adverteix que si no compleix l'acord l'Ajuntament recuperarà “la possessió de l'immoble utilitzant els mitjans d'execució forçosa legalment procedents i sol·licitant, si cal, l'auxili de la força pública i, si escau, l'autorització judicial”. El regidor de Medi Ambient, Jordi Orobitg, va recordar ahir que en el mandat anterior el govern va trencar el conveni amb els propietaris de Can Juncadella, atès que havien incomplert la seva part. Els amos, però, van portar-ho al contenciós administratiu.

LA XIFRA

198.344
metres quadrats
és la superfície que ocupa la finca de Can Juncadella, segons el cadastre.

LA FRASE

Si no obren demanarem una autorització judicial per tornar a obrir els camins
Jordi Orobitg
Regidor de medi ambient

Un conveni del 2009 que mai no es va complir

La finca de Can Juncadella està integrada al PEIN massís de Cadiretes, en un sòl no urbanitzable d'especial protecció de la Xarxa Natura 2000. El 2009 el govern de CiU (llavors amb majoria absoluta) va arribar a un acord amb la propietat (vinculada a alts càrrecs del Kazakhstan) que establia que a canvi que es tallés el GR-92 al pas per la zona es comprometia a fer el camí de ronda entre la platja de Canyelles i cala Morisca.

Amb els anys, el camí va continuar tancat però el camí de ronda no es va fer mai. Els propietaris van arribar a presentar alguns projectes, però no s'ajustaven al que s'havia acordat. Entremig, els propietaris van dur a terme reformes ambicioses a la zona, autoritzades per la comissió d'Urbanisme. Concretament, el 2010 es va autoritzar el projecte d'edificació d'un xalet de luxe per a ús dels convidats a la finca i l'enderroc d'una petita casa de masovers catalogada i d'un galliner en runes de 500 m². Les obres van ser qualificades de “faraòniques” i denunciades, entre altres, per l'entitat ecologista SOS Lloret. Els reiterats incompliments dels amos de Can Juncadella van fer que des del 2008 acabessin pagant al consistori 16.000 euros en multes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona